Uoči nogometne utakmice

Predsjednica Grabar-Kitarović družila se s hrvatskom zajednicom u Budimpešti

Foto: Facebook Kolinda Grabar-Kitarović
1/3
24.03.2019.
u 20:21

Uslijedilo je druženje s hrvatskim vjernicima, a u večernjim satima utakmica. Predsjednicu Grabar-Kitarović pred stadionom je dočekao predsjednik Mađarske János Áder

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović nije propustila današnju kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko nogometno prvenstvo 2020. Snage su odmjerile nogometne reprezentacije Mađarske i Hrvatske na budimpeštanskoj Groupama Areni. 

Hrvatska predsjednica u Budimpeštu je doputovala dan prije dvoboja kako bi se sastala s mađarskim premijerom Viktorom Orbánom. Na internetskoj stranici mađarske vlade stoji kako je na radnoj večeri premijer Orbán primio predsjednicu Grabar-Kitarović u samostanu Karmelita, te da je večera protekla u znaku dobrosusjedskih odnosa, aktualnih bilateralnih pitanja i europskih poslova. 

Drugog dana svog boravka u Mađarskoj, hrvatska predsjednica posjetila je dvorište Gozsdu u samom središtu Budimpešte gdje je tamošnje predstavništvo Hrvatske turističke zajednice imalo promotivne aktivnosti. Kolinda Grabar-Kitarović susrela se s brojnim hrvatskim navijačima, što je i objavila na svom službenom Facebook profilu.

Hrvatska zajednica u Budimpešti ima redovite svete mise na hrvatskom jeziku. Ove nedjelje misa je održana u 13 sati kako bi joj mogla prisustvovati i predsjednica Grabar-Kitarović. Uslijedilo je druženje s hrvatskim vjernicima, a u večernjim satima utakmica. Predsjednicu Grabar-Kitarović pred stadionom je dočekao predsjednik Mađarske János Áder.

Nažalost, Hrvatska nogometna reprezentacija pretrpjela je poraz od mađarske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije