Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Predložite utjecajnu hrvatsku ženu i buduću lidericu

Mreža hrvatskih žena sa sjedištem u Torontu drugu godinu zaredom otvara nominacije za nagrade "Utjecajne hrvatske žene" i "Buduće liderice"
07. rujna 2016. u 10:39 1 komentara 575 prikaza
Poslovna žena
Foto: Thinkstock

Priznanja su utemeljena kako bi pokazala angažiranost, inovativnost, vodstvo i utjecaj žena hrvatskoga podrijetla u akademskoj zajednici, humanitarnim organizacijama, oružanim snagama, poduzetništvu, umjetnosti, kulturi i sportu.

"Umrežavanje, priznanje i podizanje svijesti o uspješnim hrvatskim ženama diljem svijeta pozitivno je utjecalo na naše dobitnice i opću svijest društva o njihovim postignućima", rekla je Caroline Spivak, osnivačica Mreže hrvatskih žena.

Nagrada "Buduće liderice" odaje priznanje djevojkama od 16 do 20 godina kojima se pruža mogućnost suradnje s iskusnom mentoricom u razvoju projekata.

Nakon cjelodnevne konferencije "Napredak žena. Napredak ekonomije. Ostvari potencijal!" u srijedu 8. ožujka 2017. godine bit će izabrane najuspješnije.

Izbor Tomislavgrad Najljepša Hrvatica u narodnoj nošnji je Cindy Šoštarić iz Italije

Dvadeset žena iz domovine i hrvatskih zajednica iz Australije, Kanade, Njemačke, Južne Amerike, Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenih Arapskih Emirata dobilo je priznanje u ožujku ove godine.

Cilj ovakve inicijative je prepoznati i povezati ugledne dame hrvatskog podrijetla diljem svijeta kako bi njihova postignuća i uspjesi nadahnuli mlađe generacije.

Obrazac za nominacije dostupan je do 10. listopada na ovom linku

  • Avatar babas
    babas:

    Svidjela mi se jučer u sučeljavanju Maletić iz HDZa,pametna žena,iako ne volim HDZ!