POZIV HRVATIMA U AUSTRIJI

Podržite inicijativu za priznanje hrvatskog kao samostalnog nastavnog materinskog jezika

Veleposlanstvo u Beču
Foto: arhiva Veleposlanstva RH
23.06.2020.
u 00:30

Nastavnica hrvatskoga jezika iz Vorarlberga Lidija Mihalić pokrenula je ovu Građansku inicijativu.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Beču uputilo je sljedeće priopćenje Hrvatima, hrvatskim udrugama i medijima u Austriji:

- Poštovani, Nastavnica hrvatskoga jezika iz Vorarlberga Lidija Mihalić pokrenula je Građansku inicijativu za priznanje hrvatskoga kao samosvojnog jezika u okviru nastave materinskog jezika u Austriji, o kojoj će raspravljati Nacionalno vijeće Austrijskog parlamenta.

Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Austriji podržava ovu Inicijativu te na zamolbu gospođe Mihalić prosljeđuje poveznicu za sve one koji se žele priključiti i podržati je svojim potpisom.

https://www.parlament.gv.at/PAKT/VHG/XXVII/BI/BI_00027/index.shtml  

Srdačan pozdrav!

O navedenoj Inicijativi izvijestili smo i u ekskluzivnom intervjuu s nastavnicom Lidijom Mihalić iz Vorarlberga, koja je pokrenula navedenu Inicijativu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije