Centar. Advent. Sajam

Peti Adventski sajam Hrvatskog centra u Beču oduševio i mlade i stare

Foto: Snježana Herek
1/5
10.12.2019.
u 23:27

Brojni izlagači i njihovi dopadljivi ručni radovi i razni prehrambeni i drugi proizvodi, od tkanina i nakita, preko božićnih kolačića i drugih slatkiša

„Centar. Advent. Sajam.“, bio je naslov dvodnevnog Adventskog sajma gradišćanskih Hrvata održanog proteklog vikenda u prostorijama Hrvatskog centra u Beču, koji je oduševio i mlade i stare. 

Ova priredba koja je održana 5. put, iz godine u godinu privlači ne samo sve više posjetitelja nego i sve više izlagača s raznovrsnim izložbenim postavima.

„Adventski sajam, na koji dolaze ne samo gradišćanski i ostali Hrvati nego i njihovi austrijski prijatelji, užitak je za sve, a u pogonu su sve prostorije Hrvatskog centra od dječjeg vrtića, garderobe i kuhinje do kafića i prostorija u prizemlju i na prvom katu, koje smo ove godine prvi put, zbog velikog zanimanja izlagača i publike otvorili na obje etaže“, rekla je za Večernji list glavna tajnica Centra Gabriela Novak-Karall dodavši: „Jako smo zadovoljni. Sve je vrvjelo od ljudi, koji su imali priliku vidjeti božićnu verziju kako Hrvatski centar radi“.

Brojni izlagači i njihovi dopadljivi ručni radovi i razni prehrambeni i drugi proizvodi, od tkanina i nakita, preko božićnih kolačića i drugih slatkiša te pića do raznih naljepnica, podmetača, igračaka, crteža, grafika i drugih umjetničkih djela izrađenih raznim likovnim tehnikama, privukli su pozornost ne samo odraslih i generacije treće dobi nego i male djece koja su svako popodne dva sata sa svojim tetama iz Dječjeg vrtića „Viverica“ i voditeljicama raznih dječjih radionica Hrvatskog centra marljivo pekla božićne kolačiće, oblizujući pritom svoje prstiće uprljane čokoladom.

Na sajmu je svatko mogao pronaći nešto za sebe ili kupiti prigodni božićni poklon za svoje bližnje i to u veselom i svečanom raspoloženju koje su uveličali i hrvatski glazbenici. Prvoga dana Josip i Ante, a drugoga glazbeni ansambl Dubrovački kavaljeri iz Beča na čelu s kantautorom Josipom Čenićem, koji već tradicionalno svake godine gradišćanskim Hrvatima za Advent i Božić poklone pregršt poznatih hrvatskih i stranih božićnih pjesama. Tako je bilo i ove godine, a oduševljeni posjetitelji sajma nagradili su ih dugotrajnim i burnim aplauzom i povicima bravo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije