Naslovnica Vijesti

Otvorene prijave za 5. hrvatske svjetske igre u Zagrebu

Natjecatelji će biti smješteni u naselju Stjepan Radić, najvećem studentskom naselju u Hrvatskoj
23. svibnja 2019. u 08:13 0 komentara 71 prikaza
Foto: Hrvatske svjetske igre

Jubilarne pete Hrvatske svjetske igre održat će se od 21. do 25. srpnja 2020. godine u Zagrebu. Mladi hrvatski sportaši iz cijelog svijeta moći će se natjecati u raznim sportskim disciplinama.

Igor Lacković VIDEOINTERVJU Kako su organizirane Hrvatske svjetske igre

Žene i muškarci mogu se prijaviti za sljedeće sportove: atletiku, boćanje, košarku, odbojku, stolni tenis, rukomet, odbojku na pijesku, nogomet, plivanje, judo, mali nogomet, tenis i taekwondo. Muškim sudionicima ponuđeni su još i ragbi te vaterpolo.

Posebnu kategoriju natjecatelja činit će i veterani, a sportovi za koje se oni mogu prijaviti su tenis i stolni tenis za žene i muškarce, te nogomet samo za muškarce.

Hrvati iz Argentine Imaju više od 300 nogometnih dresova i samo jedan san: 'Napraviti promociju u domovini'

"Unaprijed ističemo da će u slučaju prijave nedovoljnog broja natjecatelja za pojedini sport taj sport biti otkazan, a natjecateljima ponuđen drugi", piše u priopćenju Hrvatskih svjetskih igara.

Natjecatelji će biti smješteni u naselju Stjepan Radić, najvećem studentskom naselju u Hrvatskoj. U istom objektu bit će im osigurana i hrana (puni pansion). Naselje svake godine broji više od četiri tisuće studenata, a smješteno je nedaleko od lijeve obale rijeke Save na adresi Jarunska 2. Povoljan položaj osigurava i dobru povezanost s ostalim dijelovima grada.

Hrvatske svjetske igre Od 18. do 22. srpnja 2017. Ovogodišnje Hrvatske svjetske igre srušile sve rekorde

Osim smještajnih kapaciteta, u sklopu kompleksa nalaze se i kinodvorana, učionice, centar za fitness, dva restorana studentske prehrane, pizzeria te brojni drugi popratni sadržaji. Također, u neposrednoj blizini može se naići na razne kafiće i klubove, ali i na Sportski park Mladost.

Rok za prijave je 1. veljače 2020. godine.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.