NAJSTARIJA KULTURNA INSTITUCIJA

Novo vodstvo Matice hrvatske predstavilo svoje prioritete predsjedniku Vlade

Patrik Macek/PIXSELL
13.01.2022.
u 15:49

Novo vodstvo izabrano je u studenom prošle godine

Novoizabrano vodstvo Matice hrvatske na čelu s predsjednikom Mirom Gavranom predstavilo je u četvrtak premijeru Andreju Plenkoviću svoje prioritete te najavilo proslavu 180. godišnjice te najstarije hrvatske kulturne institucije u veljači.

"Danas smo u zgradi Vlade primili predsjednika i uže vodstvo Matice hrvatske kako bismo im čestitali na izboru i potvrdili dobru suradnju koju različiti resori imaju s Maticom hrvatskom", rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek novinarima prije sjednice Vlade u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici.

Istaknula je da je posebno bilo riječi o različitim Matičinim aktivnostima u području izdavaštva, medija te uopće doprinosa i središnjice u Zagrebu i ogranaka u drugim dijelovima Hrvatske, ali i izvan Hrvatske u čuvanju hrvatskog kulturnog identiteta, jezika.

"Upoznali su nas sa svojim prioritetima, najavili su proslavu obljetnice Matice hrvatske u veljači ove godine, koja će se održati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu kada će se obilježiti 180. godišnjica ove najstarije kulturne institucije", rekla je ministrica.

Uz premijera Plenkovića na sastanku s novoizabranim vodstvom Matice hrvatske bili su i ministrica Obuljen Koržinek te ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs. Novo vodstvo Matice hrvatske izabrano je u studenom prošle godine.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije