Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Novi javni poziv: Za projekte Hrvata izvan Hrvatske još 950 tisuća kuna

Prijave na Javni poziv mogu se podnositi zaključno do 5. studenoga, a što sve moraju sadržavati i način na koji se podnose detaljno su propisani u Javnom pozivu koji je dostupan na mrežnoj stranici Ureda.
13. listopada 2020. u 10:23 0 komentara 156 prikaza
Zagreb
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nakon što im je u lipnju dodijelio 2, 5 milijuna kuna, Središnji državni ured za Hrvate izvan Hrvatske pozvao je neprofitne organizacije Hrvata izvan Hrvatske da prijave svoje projekte na novi javni poziv vrijedan 950 tisuća kuna.

DOBRO IH POZNAJE Hrvat koji 55 godina živi u Zürichu: Uvjet je bio da mi Švicarci daju stan

Iznosi koji se mogu dobiti po projektu ostali su isti, najniži je pet tisuća kuna, najviši 80 tisuća, jedan prijavitelj može prijaviti najviše dva projekta.

 Projekte mogu prijaviti pojedinci i neprofitne organizacije u Hrvatskoj i izvan nje (udruge, zaklade, vjerske zajednice itd.) te socijalno ugroženi pojedinci, siromašni i bolesni pripadnici hrvatskog naroda koji žive izvan Hrvatske. 

 Na financijsku potporu Središnjeg ureda mogu računati projekti koji čuvaju i jačaju hrvatski nacionalni identitet, štite prava i interese hrvatskih zajednica izvan Hrvatske, čuvaju hrvatski jezik, baštinu i kulturno stvaralaštvo, potiču kulturnu, znanstvenu i gospodarsku suradnju tih zajednica s Hrvatskom. 

 Ured će poduprijet i projekte koji potiču povratak i integraciju Hrvata izvan Hrvatske i njihovih potomaka u društveni i gospodarski život Hrvatske, kao i projekte socijalne, razvojne i humanitarne potpore ugroženim pojedincima i zajednicama Hrvata izvan Hrvatske. 

Ivan Bradić sa suprugom Lidijom IVAN BRADIĆ U Njemačku je došao zbog djece, kasnije je 'oživio' i staru ljubav – glazbu

 Prijave na Javni poziv mogu se podnositi zaključno do 5. studenoga, a što sve moraju sadržavati i način na koji se podnose detaljno su propisani u Javnom pozivu koji je dostupan na mrežnoj stranici Ureda.

 Prvi Javni poziv za prijavu posebnih potreba i projekata od interesa za Hrvate izvan Hrvatske, raspisan početkom ove godine, izazvao je veliko zanimanje, na njega je pristiglo čak 585 prijava, no financijsku potporu hrvatske države dobila su 153 projekta, a jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od dvije do šest tisuća kuna,  24 siromašne osobe, uglavnom iz BiH.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.