Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Nezaboravna večer hrvatske klape u Buenos Airesu

Tijekom ovogodišnjeg koncerta klapa je na hrvatskom, engleskom i španjolskom jeziku zapjevala izvorne i moderne pjesme
10. prosinca 2018. u 10:04 0 komentara 457 prikaza
Foto: Stella Hubmayer

U srijedu je hrvatska klapa B. A. iz Buenos Airesa predstavila svoj novi CD – Furešti, čime je ujedno obilježila 20 godina neprekidnog pjevanja. A furešti znači stranci, hodočasnici bez zemlje ili smjera, stranci u zemlji u kojoj su se rodili i stranci u zemlji svojih predaka.

Novi Zeland I Klapa Samoana oprostila se od Olivera!

Ova klapa osnovana je 1998. godine kada je skupina mladih Hrvata rođenih u Argentini željela odati počast prijatelju poginulom u Domovinskom ratu. Taj prvi nastup održan je u Teatro Cervantesu u Buenos Airesu i od toga dana članovi su nerazdvojni.

Nastupili su na mnogim susretima zborova te koncertima u Argentini, Urugvaju i Čileu. Godine 2006. sudjelovali su na turneji koju je diljem Lijepe Naše organizirala Hrvatska matica iseljenika.

A prošle godine s klapom Valovi organizirali su Prvi susret klapa u Argentini. U toj smotri gostovali su klapa Vincace i klapa Dišpet iz Hrvatske te klapa HKM Croatia iz Münchena.

Članovi klape B.A. su: Marko Frkovic, Dani Detelic, Nicolas Rukavina, Adrian Barišić, Branko Nadinic, Mirko Terrazas, Tomica Trošelj, Nicolas Ferinovic, Sinisa Boenel i Dodo Martinović. Dirigent je maestro Ivo Puches.

Prvi susret klapa Ženska klapa Dišpet sudjelovala na Prvom susretu klapa u Argentini

Tijekom ovogodišnjeg koncerta klapa je na hrvatskom, engleskom i španjolskom jeziku zapjevala izvorne i moderne pjesme. Bila je to odlična i nezaboravna večer.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.