2. ožujka 2019.

Na 28. hrvatskom balu u Beču pjevat će Goran Karan

Snježana Herek
21.02.2019.
u 08:52

Goste će zabavljati i dva tenora: Luka Gudelj iz Beča i Duje Stanišić iz klape Maslina te tamburaški sastav Šokadija Beč

"Tradicionalni 28. hrvatski bal održat će se u subotu 2. ožujka 2019. u prekrasnoj dvorani Sofiensälle u Marxergasse 17 u trećem bečkom stambenom okrugu s početkom u 20 sati, a ulaz je moguć već od 19 sati", rekao je Miroslav Piplica, predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport u Beču, koja je organizator ove balske svečanosti suvremenih hrvatskih doseljenika u austrijskom glavnom gradu i šire.

"Pripremili smo bogat i raznovrstan kulturno-zabavan program, a i ove će se godine u sklopu Hrvatskog bala održati izbor za najljepšu djevojku hrvatskog iseljeništva 2019. godine", istaknuo je naš sugovornik. 

Dodao je kako će, kao i prošle godine, četiri najljepše Hrvatice iz iseljeništva u lipnju moći sudjelovati na izboru Miss Supranational Hrvatske. Napomenuo je da je prošlogodišnja pobjednica Tihana Babij nakon Beča uspjela osvojiti i titulu Miss Supranational Hrvatske, a solidno se plasirala i na izboru Miss Supranational svijeta u Poljskoj.

Prema Pipličinim riječima, zvijezda večeri bit će Goran Karan, a goste će zabavljati i dva tenora – Luka Gudelj iz Beča i Duje Stanišić iz klape Maslina te tamburaški sastav Šokadija Beč. Za promociju hrvatskih narodnih pjesama i plesova pobrinut će se kulturno-umjetnička društva iz Beča.

"Očekujemo oko 500 gostiju iz grada Beča i Austrije te Hrvatske i Bosne i Hercegovine, kao i brojne predstavnike političkog, diplomatskog, gospodarskog, kulturnog i sportskog života navedenih zemalja", zaključio je Piplica, koji je i predstavnik austrijskih Hrvata u Savjetu Vlade Republike Hrvatske za Hrvate izvan Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije