Druga nagrada

Marijana Dokoza: Poezija može opstati!

Marijana Dokoza
Foto: Davor Višnjić/Pixsell
24.05.2016.
u 10:53

Proglašeni su pobjednici Međunarodnog natječaja u poeziji koji je organizirala internetska stranica Pisci i književnost

Prvo mjesto podijelile su Nataša Milosavljev i Senka Budimir, dok je drugo mjesto osvojila Marijana Dokoza, književnica, novinarka Večernjeg lista i glavna urednica Fenix Magazina, čija je pjesma "Za tebe, dragi" također dobila visoke ocjene stručnog žirija.

"Mnogi ne žele čuti za izdavanje zbirki poezije jer smatraju da to nije isplativo. Možda imaju pravo. Možda sam u nekom trenutku i sama počela vjerovati kako ljudi više nemaju osjećaj za poeziju jer su se izgubili u ovom materijalnom vremenu, zanemarili svoje osjećaje i ono poetsko u sebi. No, kad pogledate da je ovaj izbor pratilo više od 60 tisuća ljudi, shvatite kako poezija može opstati", rekla je Marijana Dokoza.

Na javni natječaj odazvalo se više od dvije stotine autora iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Slovenije, Švicarske, Austrije, Italije, Kanade, Njemačke, Švedske, Ukrajine i Hrvatske.

"Bilo je još nekoliko radova koji su se istaknuli svojom kvalitetom, no pravila nalažu 20 pjesama za širi i deset za uži izbor. Autorima se prikrala i pokoja pravopisna greška, ali ona nije smanjila ocjenu kvalitete stihova. Poeziju treba njegovati i širiti je u sve zemlje svijeta", naglašavaju organizatori natječaja.

>> Hrvatska književnica u polufinalu Međunarodnog natječaja u poeziji

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije