17. ožujka 2019.

Ljubavna komedija 'Vrzino kolo' stiže u bečki Akzent

Foto: Borna Filić/PIXSELL
20.02.2019.
u 09:57

Kako nam je rekao predsjednik Kulturnog i sportskog društva "Zagreb" u Beču Blaško Papić, okosnicu radnje ove komedije čini niz ljubavnih zgoda i nezgoda koje će do suza nasmijati i zabaviti publiku

Kao hommage na Vinkovčana Jozu Ivakića (1879. – 1932.), hrvatskog književnika te kazališnog i filmskog režisera, Gradsko kazalište "Joza Ivakić" iz Vinkovaca 17. ožujka 2019. godine u 19.30 sati gostuje u bečkom kazalištu Akzent. Na programu je ljubavna komedija "Vrzino kolo".

Kako stoji u najavi, povod za postavljanje ove predstave na domaće i strane kazališne pozornice, napravljene u koprodukciji s Hrvatskim kazalištem u Pečuhu, čiju režiju potpisuje Vjekoslav Janković, brojne su prošle godine obilježene obljetnice. Među njima su 100 godina kazališnog života u Vinkovcima, 85. godišnjica smrti Joze Ivakića te deset godina profesionalnog djelovanja. 

Tim obljetnicama svakako treba dodati i 140. godišnjicu rođenja Joze Ivakića koju će autor "Vrzina kola" proslaviti s Bečanima.

Kako nam je rekao predsjednik Kulturnog i sportskog društva "Zagreb" u Beču Blaško Papić, koji je glavni organizator ovog događaja, okosnicu radnje komedije "Vrzino kolo" čini niz ljubavnih zgoda i nezgoda koje će do suza nasmijati i zabaviti publiku.

"Dođite i uživajmo svi zajedno. Cijena ulaznica za učenike i studente iznosi samo 14 eura. Za sve ostale posjetitelje 20, odnosno 18 eura. Karte se mogu kupiti na dnevnoj blagajni bečkog kazališta Akzent na adresi Theresianumgasse 18", poručio je Papić.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije