Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Kulturni savez Hrvata u Slovačkoj organizirala virtualnu večer folklora

Večer folklora je obično velika priredba, kaže Janković, na kojoj nastupa puno društava a budući to zbog pandemije ove godine nije moguće
30. ožujka 2021. u 10:07 0 komentara 38 prikaza
Foto: Hrvatska matica iseljenika

Kulturni savez Hrvata u Slovačkoj pozvalo je na Večer folklora u online-formatu. Hrvatske folklorne grupe i zborovi iz Devinskoga Novoga Sela i Hrvatskoga Jandrofa će time dobiti mogućnost prezentiranja svoga rada, rekao je predsjednik Saveza Hrvata u Slovačkoj Rado Janković, piše Hrvatska matica iseljenika. 

HRVATI U SAD-U Završen ovogodišnji tečaj hrvatskog jezika Hrvatske bratske zajednice

Dodao je kako u Slovačkoj imaju 12 hrvatskih folklornih društava, o kojima Kulturni savez brine i financira ih, i to već oko 15 godina pri kupnji instrumenata, nošnji ili pri putovanjima na nastupe.

Večer folklora je obično velika priredba, kaže Janković, na kojoj nastupa puno društava a budući to zbog pandemije ove godine nije moguće, društva su imala želju predstaviti snimke svojih pjesama i plesova, što im je na svom Youtubekanalu Savez rado omogućio.

Na Večeri su nastupili TO Konjic, Muško pjevačko društvo kao i folklorna društva Ljuljanka i Mala Ljuljanjka iz Jandrofa te Grbarčieta i Črip iz Devinskoga Novoga Sela. I snimka društva Črip se mogla u petak navečer, 26. ožujka pogledati u 19.00 sati na Youtube-kanalu Saveza Hrvata u Slovačkoj https://www.youtube.com/watch?.v=eoLAgOqciAk

Jednosatni program sadrži snimke nastupa slovačkih društava u hrvatskoj televizijskoj emisiji „Lijepom našom“, koja je gostovala prije par godina u Šopronu. Većina snimaka je iz 2019. a dvije su s Hrvatskoga dana u Hrvatskom Jandrofu 2020. Ova priredba je bila jedina, koju su lani mogli održati, rekao je Rade Janković.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.