PRIPREME OD 14 MJESECI

Kako je Australac hrvatskog podrijetla postao milijunaš!

Kosrae Nautilus
Foto: Facebook
1/7
01.08.2016.
u 11:53

Cijena jednog listića iznosila je 66 australskih dolara. Prodano ih je 75 tisuća u preko 100 zemalja

Prije 20-ak godina vatrogasac Doug Beitz i njegova supruga Sally odlučili su iz australskog Gold Coasta preseliti na jedan od mnogobrojnih otoka Mikronezije. 

Upornim radom stvorili su egzotično odmaralište Kosrae Nautilus s 18 soba koje je postalo poznato po ronilačkim uslugama i dobrom restoranu. 

U međuvremenu su njihovi sinovi odrasli i vratili se u Gold Coast. Jedan od njih, Josh, vjenčao se Jessicom, Australkom hrvatskog podrijetla. 

Potaknuti željom da budu sa svojom djecom, Sally i Doug odlučili su prodati imanje, ali na neobičan i jedinstven način - lutrijom.

Pripreme za cijeli postupak trajale su 14 mjeseci. 

"Na otok smo došli kao obični, a ne visokoškolovani ljudi. No, upornim radom uspjeli smo stvoriti cijelo imanje. Nadamo se kako će na ovakav način netko dobiti naš raj na zemlji, a da nije milijunaš", izjavio je Doug tijekom priprema.

Cijena jednog listića iznosila je 66 australskih dolara. Prodano ih je 75 tisuća u preko 100 zemalja. 

Teta Jessice Beitz prenijela nam je djelić atmosfere.

"Bilo je jako emotivno. Jedni su se opraštali od odmarališta, a drugi su ga preuzimali. Životi su se u minuti promijenili iz temelja. Večer je istovremeno protekla u suzama i radosti. Sally je to doživjela kao konačno zbogom životu za koji se žrtvovala da bi njezin suprug mogao ispuniti svoj san", rekla je Jadranka Veg iz Sydneya.

A pobjednici su 26-godišnji knjigovođa Josh Ptasznyk i godinu dana mlađi financijski savjetnik Nicolas Šaravanja, obojica iz Wollongonga, grada smještenog nedaleko od Sydneya.

Kada je Josh pročitao oglas za lutriju nagovorio je svog prijatelja da zajedno kupe tri listića. 

"Nisam mislio da ćemo pobijediti. Bilo sam prilično šokiran kad sam saznao. U međuvremenu je moja obitelj pomno isplanirala odmor na Kosraeu. Kada budu gotovi svi papiri ići ću s djevojkom Patricijom Šarić vidjeti odmaralište. Ona se upravo vratila s putovanja po Hrvatskoj", izjavio je Nicolas, pripadnik australsko-hrvatske zajednice. 

"Nisam mogao vjerovati. Ovo se moglo dogoditi bilo kome, ali eto, dogodilo se meni", dodao je Josh.

Prvi korak za obojicu mladića je odlazak na otok kako bi se upoznali s višemilijunskom imovinom koju su dobili za manje od 200 australskih dolara.

Komentara 13

Avatar @proma_trač
@proma_trač
12:30 01.08.2016.

Dobar način za prodati nekretninu po najvećoj cijeni. Dobili su 5 milijuna putem lutrije - najvjerojatnije toliko ne bi dobili da su uobičajenim načinom prodavali.

DU
Deleted user
12:52 01.08.2016.

Treba li reci da u Hrvatskoj ovo nije dopusteno, jer je organiziranje lutrije iskljucivo u nadleznosti Hrvatske lutrije. Da prevedem u hr nebi postao milijunas vec siromah

DU
Deleted user
12:29 01.08.2016.

... i kako su milijuni Hrvata u domovini postali siromasi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije