Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Jubilarnim koncertom Wiener Tschuschenkapelle obilježava 30. rođendan

Ulaznice za njihov jubilarni koncert se mogu nabaviti u bečkom kazalištu „Akzent“, a organizator obećava nezaboravan glazbeni događaj, naravno, uz držanje obveznog korona razmaka.
28. rujna 2020. u 12:25 0 komentara 28 prikaza
Wiener Tschuschenkapelle
Foto: Kazalište Akzent

Povodom 30. obljetnice postojanja i uspješnog rada glazbeni sastav „Wiener Tschuschenkapelle“ (Bečka Čušenkapela) na čelu s frontmenom, Hrvatom Slavkom Ninićem održati će u nedjelju 4. listopada s početkom u 19,30 sati u kazalištu „Akzent“ u Beču jubilarni koncert, na kojem će predstaviti i svoj novi nosač zvuka posebno snimljen za ovu prigodu.

NASTUPALI BROJNI OPERNI PJEVAČI Svečani koncert u povodu predsjedanja RH Vijećem EU u Torontu

Svoj 30. rođendan Bečka Čušenkapela proslavila je prethodno i svečanim koncertom u bečkom glazbenom hramu ( Wiener Konzerhaus ). Sastav Wiener Tschuschkapelle poznat je ne samo u Beču nego i diljem Austrije i u inozemstvu. Svoje nastupe imali su i u brojnim TV – i radio emisijama u ovoj alpskoj zemlji i izvan nje.

O njihovoj glazbenoj vrijednosti i originalnosti zvuka i glazbenom umijeću dovoljno govori i podatak da su nastupali i s diljem svijeta poznatom Bečkom filharmonijom. Kako najavljuje organizator bečkog koncerta, repertoar Wiener Tschuschenkapelle obilježavaju zvuci protkani jazzom, tradicionalnom i modernom glazbom i izričajem brojnih etničkih doseljeničkih skupina koje žive u multietničkom i multikulturalnom Beču i njegov su sastavni dio.

Bertrange Predbožićni koncert u Luksemburgu uz hitove Olivera, Nine Badrić, Zorice Kondže, Željka Bebeka...

U svakom slučaju sastav Wiener Tschuschenkapelle, koji čine glazbenici S. Ninić, M. Sarlandžiev, H. Mamudov, M. Petrova i J. Torbica spada među glavne predstavnike bečke glazbene scene već tri desetljeća. Ulaznice za njihov jubilarni koncert se mogu nabaviti u bečkom kazalištu „Akzent“, a organizator obećava nezaboravan glazbeni događaj, naravno, uz držanje obveznog korona razmaka.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.