KAZALIŠTE „AKZENT“

Jubilarnim koncertom Wiener Tschuschenkapelle obilježava 30. rođendan

Wiener Tschuschenkapelle
Foto: Kazalište Akzent
28.09.2020.
u 12:25

Ulaznice za njihov jubilarni koncert se mogu nabaviti u bečkom kazalištu „Akzent“, a organizator obećava nezaboravan glazbeni događaj, naravno, uz držanje obveznog korona razmaka.

Povodom 30. obljetnice postojanja i uspješnog rada glazbeni sastav „Wiener Tschuschenkapelle“ (Bečka Čušenkapela) na čelu s frontmenom, Hrvatom Slavkom Ninićem održati će u nedjelju 4. listopada s početkom u 19,30 sati u kazalištu „Akzent“ u Beču jubilarni koncert, na kojem će predstaviti i svoj novi nosač zvuka posebno snimljen za ovu prigodu.

Svoj 30. rođendan Bečka Čušenkapela proslavila je prethodno i svečanim koncertom u bečkom glazbenom hramu ( Wiener Konzerhaus ). Sastav Wiener Tschuschkapelle poznat je ne samo u Beču nego i diljem Austrije i u inozemstvu. Svoje nastupe imali su i u brojnim TV – i radio emisijama u ovoj alpskoj zemlji i izvan nje.

O njihovoj glazbenoj vrijednosti i originalnosti zvuka i glazbenom umijeću dovoljno govori i podatak da su nastupali i s diljem svijeta poznatom Bečkom filharmonijom. Kako najavljuje organizator bečkog koncerta, repertoar Wiener Tschuschenkapelle obilježavaju zvuci protkani jazzom, tradicionalnom i modernom glazbom i izričajem brojnih etničkih doseljeničkih skupina koje žive u multietničkom i multikulturalnom Beču i njegov su sastavni dio.

U svakom slučaju sastav Wiener Tschuschenkapelle, koji čine glazbenici S. Ninić, M. Sarlandžiev, H. Mamudov, M. Petrova i J. Torbica spada među glavne predstavnike bečke glazbene scene već tri desetljeća. Ulaznice za njihov jubilarni koncert se mogu nabaviti u bečkom kazalištu „Akzent“, a organizator obećava nezaboravan glazbeni događaj, naravno, uz držanje obveznog korona razmaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije