Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Iseljavanje Hrvata sve češća tema i u pjesmama

Večeras se u Požegi održava završnica Aurea Festa – Zlatne žice Slavonije
03. rujna 2016. u 16:55 11 komentara 5068 prikaza
Cecilija Rudić
Foto: Duško Mirković/PIXSELL

Na Trgu Svetog Trojstva s početkom u 21 sat bit će predstavljeno 16 novih skladbi. Nastupaju Đani Stipaničev, Stjepan Jeršek Štef, Slavonske lole, Krunoslav Kićo Slabinac, Boris Ćiro Gašparac, Miroslav Škoro, Garavuše i mnogi drugi.

Cecilija Rudić izvest će pjesmu "Slavonija lijepa" koja govori o odlasku Hrvata iz domovine.

"Riječ je mom novom, drukčijem izričaju. Uvijek sam se trudila da ne sličim na sebe, a kamoli na druge izvođače. Težila sam modernijoj priči, ali da istovremeno ne pobjegnem od sebe, odnosno da zadržim populaciju koja prati moj rad. Pjesma je izašla prije tjedan dana i mogu reći kako ju je publika odlično prihvatila", istaknula je Cecilija.

"U medijima čitamo samo statistike i podatke iz kojih krajeva se najviše odlazi. U cijeloj toj priči zakinuta je ljubav za koju smatram da je pokretač cijelog svijeta jer nas čini sretnijima, ljepšima, zadovoljnijima. Osobno ću uvijek pjevati o ljubavi, bilo da se radi o ljubavi prema djeci, domovini ili ljudima. Vidljivo je kako naša Slavonija spava, iako je možda jedna od najbogatijih i najljepših regija, ali ona spava jer se u njoj trenutačno živi tako kako se živi. Smatrala sam da bi bilo lijepo dati podršku svima onima koji su morali ostaviti svoje najmilije", naglasila je.

Bosutski bećari Iseljenička turneja Kanadski i američki Hrvati uživat će u tradicionalnoj i modernoj tamburaškoj glazbi

Naša sugovornica na požeškom festivalu debitirala je 1998. godine s pjesmom "Šic, šic macane". Nakon još dva nastupa uslijedila je pauza, a zatim povratak s "Bećarušom". 

"Moram reći kako sam zadovoljna jer iz godine u godinu i sama napredujem te imam sve više obožavatelja koji uživaju u mojoj glazbi. Zlatne žice Slavonije izbacio je brojne hitove koji su i danas jako slušani i za koje možemo reći da su ušli u evergreene. Mogu se samo nadati kako će i jedna moja pjesma s ove manifestacije postati evergreen te da će je generacije i generacije slušati", zaključila je Cecilija.

  • Deleted user:

    Nedavno sa bio u slavoniji i djeluje jako tužno :( Samo da uparimo Slavoniju i Dalmaciju i turizam bili bi Švicarska.

  • sokac sa drave:

    Posto se nista ne desava slucajno,sve je planirano i predvidivo.Na kraju bic puca.Kada se ustanove tvorci ove sulude ideje da se Slavonci isele a oni dosele doci ce do velike osvete slavonske.Krivce cemo peci na raznju.

  • ozzy52:

    Dobro je, da i na taj' zabavni 'način, upozorava našu 'prijestolnicu',na preozbiljan problem.