BORBA ZA MATERINJI JEZIK

Glunčić austrijskim Hrvatima: Podržite Građansku Inicijativu o samostalnom hrvatskom jeziku

Hrvatski veleposlanik Glunčić
Foto: Snježana Herek
09.07.2020.
u 12:48

Inicijativu je pokrenula i predala Austrijskom parlamentu nastavnica iz Vorarlberga Lidija Mihalić.

Prosljeđujemo pismo veleposlanika Daniela Glunčića upućeno hrvatskim udrugama u Austriji u kojem moli da se podrži Građanska inicijativa o samostalnoj nastavi hrvatskoga jezika kao materinskoga jezika u austrijskim školama, a koju je pokrenula i predala Austrijskom parlamentu nastavnica iz Vorarlberga Lidija Mihalić, stoji u priopćenju Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji poslanog medijima.

Inicijativu pod nazivom „Kroatisch als eingenständiger muttersprachlicher Unterricht“ možete podržati na sljedećoj poveznici Austrijskog parlamenta, uz napomenu kako potpisnici mogu biti samo austrijski državljani.

https://www.parlament.gv.at/PAKT/VHG/XXVII/BI/BI_00027/index.shtml#tab-Uebersicht

Zahvaljujemo se svima koji su inicijativu već podržali te molimo da informaciju o Građanskoj inicijativi proslijedite dalje vašim obiteljima, prijateljima i poznanicima. U prilogu je pismo veleposlanika Glunčića upućeno hrvatskim udrugama u Austriji i Hrvatskim katoličkim misijama i Župnim zajednicama, u kojima se okupljaju Hrvati sa i bez austrijskog državljanstva.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije