Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Glunčić austrijskim Hrvatima: Podržite Građansku Inicijativu o samostalnom hrvatskom jeziku

Inicijativu je pokrenula i predala Austrijskom parlamentu nastavnica iz Vorarlberga Lidija Mihalić.
09. srpnja 2020. u 12:48 0 komentara 202 prikaza
Hrvatski veleposlanik Glunčić
Foto: Snježana Herek

Prosljeđujemo pismo veleposlanika Daniela Glunčića upućeno hrvatskim udrugama u Austriji u kojem moli da se podrži Građanska inicijativa o samostalnoj nastavi hrvatskoga jezika kao materinskoga jezika u austrijskim školama, a koju je pokrenula i predala Austrijskom parlamentu nastavnica iz Vorarlberga Lidija Mihalić, stoji u priopćenju Veleposlanstva Republike Hrvatske u Austriji poslanog medijima.

NASTAVA HRVATSKOG U INOZEMSTVU 'Zahvaljujući entuzijastima Perici Mijiću i Đurđici Vučković Hrvatska dječja škola u Beču obilježila kraj 18. školske godine'

Inicijativu pod nazivom „Kroatisch als eingenständiger muttersprachlicher Unterricht“ možete podržati na sljedećoj poveznici Austrijskog parlamenta, uz napomenu kako potpisnici mogu biti samo austrijski državljani.

https://www.parlament.gv.at/PAKT/VHG/XXVII/BI/BI_00027/index.shtml#tab-Uebersicht

Zahvaljujemo se svima koji su inicijativu već podržali te molimo da informaciju o Građanskoj inicijativi proslijedite dalje vašim obiteljima, prijateljima i poznanicima. U prilogu je pismo veleposlanika Glunčića upućeno hrvatskim udrugama u Austriji i Hrvatskim katoličkim misijama i Župnim zajednicama, u kojima se okupljaju Hrvati sa i bez austrijskog državljanstva.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.