Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Folklorni ansambl gradišćanskih Hrvata predstavlja novi CD

Završna koncertna promocija održat će se u subotu 14. prosinca u župnoj crkvi u Uzlopu u Gradišću u 19 sati
05. prosinca 2019. u 10:16 0 komentara 30 prikaza
Foto: PR

Nakon što je uspješno predstavio svoj novi CD „Zajačimo maljahnomu“ u sklopu adventskog koncerta održanog 1. prosinca u Čakovcu u crkvi sv. Nikole biskupa, folklorni ansambl gradišćanskih Hrvata "Kolo Slavuj" svoj će nosač zvuka s adventskim programom u kojem interpretira i predstavlja kršćanske narodne napjeve i crkvene liturgijske pjesme iz svih krajeva gdje žive gradišćanski Hrvati, kao i iz Hrvatske, promovirati i na adventskim koncertima u mjesnoj crkvi sv. Duha svetoga u Devinskom Novom Selu u Slovačkoj, u četvrtak 5. prosinca s početkom u 18.30 sati te u Beču, u crkvi sv. Elizabete (Argentinierstrasse / St. Elisabethplatz 1040 Wien) 10. prosinca u 19 sati.

Uoči adventa Dojmljiva književno-glazbena večer u Beču

Završna koncertna promocija održat će se u subotu 14. prosinca u župnoj crkvi u Uzlopu u Gradišću u 19 sati. 

"Uz tradicionalne aranžmane za tamburaški orkestar i mješoviti četveroglasni zbor na CD-u 'Zajačimo maljahnomu' čuju se i „a cappella“ aranžmani za zbor i njegove brojne solistice i soliste snažnog glasa. Pri tome se čuje i jasan rukopis glavnoga aranžera, glazbenog ravnatelja i zborovođe Filipa Tyrana", rekla nam je predsjednica folklornog ansambla "Kolo Slavuj" Gabriela Novak-Karall. Istaknula je kako ovaj nosač zvuka pokazuje ne samo glazbeno znanje i potencijal članova ovog nadregionalnog folklornog ansambla nego i njihovu interpretativnu šarolikost.

Do 20. prosinca 2019. Hrvatski božićni sajam prvi put u Beču. Otvorenje pokazalo kakav je interes naših ljudi

CD „Zajačimo maljahnomu“ može se kupiti po cijeni od 18 eura (u posebnoj predbožićnoj akciji od dva kupljena primjerka nadalje cijena iznosi 16 eura po komadu), na gore navedenim adventskim koncertima ansambla "Kolo Slavuj", kod članova ansambla i u Hrvatskom centru u Beču (Schwindgasse 14, 1040 Wien).

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.