Duhovna obnova

Don Stojić u Sydneyu: Nas neće spasiti ni politika, ni neka diplomacija

Damir Stojić
Domovina
23.02.2018.
u 10:10

A što se tiče razlika između domovine Hrvatske i Australije, naš sugovornik otkriva...

Poznati studentski kapelan don Damir Stojić u pratnji četvero mladih iz zagrebačke kršćanske glazbene grupe "Božja pobjeda" završio je svoju drugu dvotjednu australsku duhovnu turneju, piše Domovina.

Evo što nam je rekao u Hrvatskom katoličkom centru Sveti Nikola Tavelić u Sydneyu.

"I sam sam odrastao u dijaspori u Kanadi, a jedina razlika između Kanade i Australije je 30 stupnjeva temperature. Sve drugo je isto", naglasio je don Stojić, otkrivši: "Gledam ta lica, taj način govora, vidim stil života... Ovdje se osjećam kao kod kuće". 

A što se tiče razlika između domovine Hrvatske i Australije, naš sugovornik tvrdi: "Ovdje je crkva, kako je osjećam, više kao neki ukras i servis. Razumijem to. Mladi u Hrvatskoj su u drukčijoj poziciji i crkva je u domovini prisutnija u svim područjima života. U Australiji je taj sakramentalni život prisutan, ali ostalo baš i nije".

No, don Stojić vidi svojevrsno buđenje i otvorenost mladih...

"Svi traže Krista pa i australski mladi. U Hrvatskoj je doista u tijeku veliko buđenje mladih i vjere. Ne mogu, a da ne spomenem pokojnog dr. Tomislava Ivančića i fra Zvjezdana Linića. Puno je krasnih mladih svećenika u Hrvatskoj koji tiho požrtvovno rade", napomenuo je naš sugovornik, zaključivši razgovor s Alojzijem Stepincom.

"On je svetac, uskoro će biti i službeno proglašen. Stepinac je naše svjetlo i put jer je spojio sve najbolje u svom narodu. On je trpio, bio je mučenik, no opraštao je i blagoslivljao svoje neprijatelje i jednostavno nema drugog puta. Nas neće spasiti ni politika, ni neka diplomacija, niti neki vanjski prijatelji, nas će spasiti samo snaga vjere. Kardinal Alojzije Stepinac je put koji nam valja slijediti", zaključio je don Stojić.

Komentara 14

SV
stjepan v.
15:30 25.02.2018.

hvala ti don Damire za sve, za hrvatsku mladez.

SV
stjepan v.
15:40 25.02.2018.

ljubomora! ako si u dosadnoj Irskoj, temp. u srpnju je samo 18 stupnjeva.

KB
kresh_b
06:51 26.02.2018.

Ludjak, nek i ostane tamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije