München

Biskup Ivica Petanjak podijelio Sv. potvrdu za 222 krizmanika u Njemačkoj

Foto: biskupijakrk.hr
1/4
30.05.2019.
u 09:30

Zajednica hrvatskih katolika u Münchenu najbrojnija je hrvatska katolička župa na cijelom svijetu

U prošlu subotu biskup Ivica Petanjak slavio je svetu misu u crkvi St. Michael u centru Münchena za vrijeme koje je podijelio sakrament Sv. potvrde za 222 krizmanika koji se okupljaju pri Hrvatskoj katoličkoj župi bl. Alojzija Stepinca. U koncelebraciji su bili svećenici franjevci iz Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja sa sjedištem u Splitu, dušobrižnici župe, a okupilo se oko tri tisuće Hrvata koji žive na području ovog grada, javlja biskupijakrk.hr.

U toj crkvi, koja je veoma važna za Bavarce jer je u njoj sahranjena bavarska kraljevska obitelj, svake se nedjelje okupljaju Hrvati na svetoj misi u 12.30 sati. Osim te središnje mise, Hrvatska katolička župa bl. Alojzija Stepinca slavi svake nedjelje još sedam svetih misa na hrvatskom jeziku.

Dan ranije, 24. svibnja, u crkvi St. Paul, biskup Petanjak prisustvovao je susretu za krizmanike, njihove roditelje i kumove, a potom je uslijedila i pojedinačna sveta ispovijed. Zajednica hrvatskih katolika u Münchenu najbrojnija je hrvatska katolička župa na cijelom svijetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije