Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i sport u Beču slavi 30. rođendan

Naravno, uz brojne uzvanike i goste među kojima će biti i predstavnici hrvatskog Veleposlanstva u Beču s kojim Zajednica već tri desetljeća uspješno surađujte,te predstavnici hrvatskih udruga u Austriji.
30. listopada 2021. u 12:32 0 komentara 96 prikaza
Predjseništvo i članovi AHZ-a
Foto: Snježana Herek

Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i sport (AHZ) u Beču, u subotu 6. studenoga 2021. godine organizira „Hrvatsku večer“ na kojoj će proslaviti svoj 30. rođendan. Svečanost će se održati u dvorani „Casanblanca“ (Perfektastrasse 81) u 23. bečkom stambenom okrugu. Kako nam je rekla predsjednica za kulturu Zajednice Jadranka Vincek sve je već spremno za proslavu, na kojoj će glavni glazbeni gosti večeri biti Duo Domižana, Ilko Đivanović i Nasko Miftarević, raspjevani Dubrovčani, omiljeni u hrvatskom iseljeništvu. slavlje će svojim nastupima uveličati i KUD Busovača, te KUD Bosanska Posavina iz Beča.

Naravno, uz brojne uzvanike i goste među kojima će biti i predstavnici hrvatskog Veleposlanstva u Beču s kojim Zajednica već tri desetljeća uspješno surađujte,te predstavnici hrvatskih udruga u Austriji. Svečanost će se održati u skladu s aktualnim mjerama zaštite od koronavirusa u Beču i Austriji i obveznim „3-G pravilom“ (cijepljen-prebolio-testiran). Sve informacije o ulaznicama i mjerama mogu se dobiti kod organizatora proslave, na telefone br. 0664 147 45 77 ili 0699 192 48 911. Austrijsko-hrvatska zajednica za kulturu i sport, na čijem je čelu predsjednik Zlatko Šljivić Gale najstarija je krovna udruga u Beču, koja trenutačno obuhvaća 10 udruga raznog profila s područja kulture, folklora, sporta i zabave. Sadašnje predsjedništvo, usprkos trenutnoj pandemijskoj krizi koja ne posustaje i zbog koje je proslava 30. rođendana AHZ-a (osnovana 1990. godine) već lani morala biti odgođena, ističe veliki optimizam i volju za daljnjim radom i realizacijom novih projekata.

Kako napominje predsjedništvo AHZ-a, jedan od važnih prioriteta je „bolje međusobno povezivanje udruga koje djeluju u sklopu Zajednice, kao i jačanje suradnje kroz zajedničke projekte“. A jedan on najvećih i najzahtjevnijih projekata AHZ-a je Hrvatski bal, koji je pandemija koronaviusa potisnula u drugi plan. Ali ne zadugo, jer za slijedeću godinu Zajednica priprema i proslavu još jednog jubileja, a to je 30. obljetnica održavanja Hrvatskog bala AHZ-a u Beču.

PREDSTAVLJENA KNJIGA Marijana Dokoza u Stuttgartu: Teško je opisati kako se osjećate dok sjedite pred ženom koja vam otkriva istinu o svom životu PREDAVANJE I IZLOŽBA Znanstveni trojac Hrvatskog katoličkog sveučilišta iz Zagreba Bečanima otkrio zaboravljenu hrvatsku prošlost Kanada VEĆI TROŠKOVI Sve više Hrvata odlazi iz Kanade: Porasle su cijene nekretnina, pooštravaju se mjere...
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.