Tony Jones

Australski novinar odgovorio na peticiju hrvatske zajednice

Tony Jones
Foto: Screenshot
1/2
20.07.2016.
u 20:18

"Moj komentar se odnosio na dokumentirane aktivnosti drugih hrvatskih nacionalista iz 60-ih i 70-ih godina"

Tony Jones, voditelj na ABC-u koji je u ponedjeljak rekao kako terorizam nije novost u Australiji i da je sedamdesetih godina bilo nekoliko bombaških napada izvedenih od strane hrvatskih katoličkih ekstremista, odgovorio je na peticiju hrvatske zajednice.

Možda ste propustili vijest? Pročitajte ovdje!

Moja Hrvatska jučer je prva prenijela riječi novinara emisije Q&A koje su izazvale lavinu reakcija.

Na njegov komentar nije trebalo dugo čekati.

"Svjestan sam teške nepravde koja je učinjena 'Hrvatskoj šestorki'. Kolege novinari su pomogli rasvijetliti taj slučaj. Moj komentar se odnosio na dokumentirane aktivnosti drugih hrvatskih nacionalista iz 60-ih i 70-ih godina koji su bili članovi organizacija koje su australska vlada, policija i sigurnosne agencije nazivale ekstremistima. O tome se mogu naći dokazi u zapisnicima o raspravama u parlamentu iz tog vremena", rekao je Jones za SBS.com.au.

"Zadovoljan sam njegovim odgovorom, ali se nadam da će reagirati i u Q&A", istaknuo je Jakov Miljak, pokretač online peticije koju je potpisalo više od tri tisuće ljudi.

Komentara 30

RT
ribaric.tomislav
21:32 20.07.2016.

nedaj te se hrvati gdje god bili

ER
Erick
02:25 21.07.2016.

Sve rad udbe, tako su oni uvijek radili.

ST
steve
05:40 21.07.2016.

Tito se htio rijesiti katolika Hrvata ma gdje oni bli, jer kroz svoje djelovanje protiv Boga su mu i drugi slijepo pomagali a vi citaoci citajte i izmedu redova, pa ce te vdjeti da je i svijet uz pomoc te tadasnje politike " povjerovao". Bio je cuvar zapada, zato je i dobivao ogroman novac za odrzivost jugoslavije. On je sam stvarao one koji su ga se htjeli rijesiti. I u Sydneju kada se igrala utakmica, za vrijeme poluvremena, njegov placenik udbas trcao je igralistem, noseci Hrvatsku zastavu s grbom i za to su okrivljeni hrvati, a nitko iz zajednice ga nije poznavao.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije