Moja Hrvatska
Naslovnica Vijesti

Američki Hrvati stipendiraju nadarene studente u domovini

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini, raspisala je natječaj za izbor novih stipendista koje će sufinancirati tijekom njihovog petogodišnjeg sveučilišnog obrazovanja
05. travnja 2016. u 15:14 5 komentara 1322 prikaza
Kalifornija
Foto: Lewis Stickley/Press Association/PIXSELL

Stipendije mogu dobiti hrvatski studenti koji ovog proljeća završavaju srednju školu u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini te se namjeravaju upisati na jedno od hrvatskih sveučilišta. 

Zainteresirani trebaju podnijeti prijavu s potrebnom dokumentacijom najkasnije do 15. svibnja ove godine. 

Prijavnicu i informacije o potrebnim dokumentima možete naći na linku.

Budući da zaklada svake godine primi i po nekoliko stotina prijava na natječaj, prednost pri odabiru imaju budući studenti odličnih ocjena i slabijeg imovinskog stanja. 

Zaklada je utemeljena 1989. godine, a od 1993. stipendira nadarene studente u domovini. Do sada je, zahvaljujući njezinoj materijalnoj potpori, na različitim fakultetima diplomiralo više od tri stotine studenata koji danas pomažu razvoju svoje zemlje. 

Projekt vode i potpomažu američki Hrvati druge i treće generacije od kojih većina i ne govori hrvatski jezik, ali žele pomoći napretku domovine svojih roditelja i djedova. 

 • hellen3353:

  Bravo! Hvala Vam za to! Jako lijepo od Vas!

 • tretez:

  Hvala za osjetljivo i domoljubno srce!

 • Avatar toxic alien
  toxic alien:

  Ima ona jedna izreka koju mnogi smatraju pravilom, "nema takve stvari kao sto je besplatan rucak". Ali u svakom pravilu ima izuzetaka, a ovo je jedan. Bravo za americke potomke Hrvata! Ne kaze se za badava da "krv nije voda". ... prikaži još! Ovo je doista nesebicna i plemenita inicijativa.