Prijavite se

Američki Hrvati stipendiraju nadarene studente u domovini

Kalifornija
Foto: Lewis Stickley/Press Association/PIXSELL
05.04.2016.
u 15:14

Hrvatska školska zaklada, najveća hrvatsko-američka organizacija za stipendiranje nadarenih studenata u domovini, raspisala je natječaj za izbor novih stipendista koje će sufinancirati tijekom njihovog petogodišnjeg sveučilišnog obrazovanja

Stipendije mogu dobiti hrvatski studenti koji ovog proljeća završavaju srednju školu u Hrvatskoj ili Bosni i Hercegovini te se namjeravaju upisati na jedno od hrvatskih sveučilišta. 

Zainteresirani trebaju podnijeti prijavu s potrebnom dokumentacijom najkasnije do 15. svibnja ove godine. 

Prijavnicu i informacije o potrebnim dokumentima možete naći na linku.

Budući da zaklada svake godine primi i po nekoliko stotina prijava na natječaj, prednost pri odabiru imaju budući studenti odličnih ocjena i slabijeg imovinskog stanja. 

Zaklada je utemeljena 1989. godine, a od 1993. stipendira nadarene studente u domovini. Do sada je, zahvaljujući njezinoj materijalnoj potpori, na različitim fakultetima diplomiralo više od tri stotine studenata koji danas pomažu razvoju svoje zemlje. 

Projekt vode i potpomažu američki Hrvati druge i treće generacije od kojih većina i ne govori hrvatski jezik, ali žele pomoći napretku domovine svojih roditelja i djedova. 

Komentara 5

HE
hellen3353
15:54 05.04.2016.

Bravo! Hvala Vam za to! Jako lijepo od Vas!

TR
tretez
16:03 05.04.2016.

Hvala za osjetljivo i domoljubno srce!

Avatar toxic alien
toxic alien
16:29 05.04.2016.

Ima ona jedna izreka koju mnogi smatraju pravilom, "nema takve stvari kao sto je besplatan rucak". Ali u svakom pravilu ima izuzetaka, a ovo je jedan. Bravo za americke potomke Hrvata! Ne kaze se za badava da "krv nije voda". Ovo je doista nesebicna i plemenita inicijativa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije