Moja Hrvatska
Naslovnica Priče

VIDEO: Mnogi Hrvati u Njemačkoj prihvaćaju bilo kakve poslove samo da prežive

"Morao sam poći u tuđinu jer kod kuće nisam imao ništa, a kad sam došao ovdje našao sam drugo ništa"
06. srpnja 2016. u 11:40 57 komentara 27557 prikaza
Josip Bebić
Foto: Matej Pavelić
Pogledajte galeriju 1/2

Gost Moje Hrvatske bio je franjevac Josip Bebić, bivši ravnatelj Ureda za hrvatsku inozemnu pastvu s kojim smo razgovarali o izazovima naših ljudi u Njemačkoj.

Marin Sopta Intervju VIDEO: Iseljenici ne odustaju od svoje domovine!

O hrvatskim katoličkim misijama, odlascima cijelih obitelji iz domovine i njihovim prvim iskustvima, opširnije pogledajte u intervjuu.

 

>> VIDEO: Studentica Harvarda jedva do prakse u Hrvatskoj!

  • abcdefghij:

    Pravo su i napravili . Hrvatsku su unistili Oni za cije su njihovi roditelji glasali.A mislim da nije lose ako jedan varioc, zidar ili stolar (koji u HR nisu radili) zaradi u Njemackoj od 1500 € pa do 2500 € ... prikaži još! € (ovisi o firmi- neki zarade i manje). HR je propala i u njoj nikada vise nece biti bolje. Mozda nisam u pravu ali neka mi netko objasni kako HR moze zaposliti nezaposlene i doci na proizvodnju i Standard iz kraja 80 - ih. Pozdrav svima.

  • rođen_prekjučer:

    A da nismo mi to znali, posebno mi kojima je 2/3 obitelji van granice ove zemlje.Kada čujem one bajke kako svi sa VSS-om većinom rade u struci tj. kao šefovi više ni ne reagiram na bajke jer znam da većina ... prikaži još! EU ne priznaje naše diplome koje su po njima ekvivalent domaćeg tečaja.

  • schwertransport:

    Ne da prezive, vec da rade i zarade, u Hrvatskoj su prezivljavali......