Od obične djevojke iz predgrađa do uspješne manekenke

Hrvatica uspjela u Njemačkoj: Ovo je moja priča o nemilosrdnom svijetu mode

Angelika Lagator
Foto: Privatni album
1/10
29.10.2016.
u 19:39

U posljednje vrijeme ipak joj je dosta Njemačke pa je odlučila za sada preseliti se u Split

"Kćeri draga, kada se ti namjeravaš početi oblačiti kao ozbiljna cura?" često je pitanje koje Angeliki Lagator postavlja njezina majka nakon što bi ugledala odjevnu kombinaciju svoje kćeri. 

Ova 35-godišnjakinja iz Mannheima manekenstvom se počela baviti pomalo kasno za tu branšu. Imala je dvadeset godina kada je nosila prvu reviju. 

"Bilo je to sasvim slučajno. Pronašla me djevojka koja ima svoju modnu agenciju. Katkada me angažirala za razne revije. Nisam to tada shvaćala ozbiljno. Važno mi je bilo da za sebe zaradim džeparac", kaže Angelika. 

No, pet godina poslije, nakon završetka studija Sportske medicine na jednom od najboljih sveučilišta u Heidelbergu, manekenstvo joj je postalo stalan posao. 

Uslijedili su angažmani po modnim metropolama, a danas je članica agencija East West Models u Frankfurtu i Promod u Hamburgu. 

Nosila je revije brojnih poznatih dizajnera, poput Marca Caina, Airfielda, Baslera, Rena Lange, Gerryja Webera i drugih. Ipak, kada nije na modnoj pisti, rijetko oblači brendiranu odjeću. 

"Naravno, nosim dizajnersku odjeću, ali ništa češće od drugih djevojaka. Važna mi je dobra torba kao i cipele, a ostalo kupujem u 'no name' trgovinama. Volim otkvačene stvari koje se ne vide često na ulicama", otkriva naša sugovornica, čiji su roditelji iz malog mjesta pokraj Trilja. 

"U Hrvatsku sam odlazila dva do tri puta godišnje. Ljeti bih bila i po dva mjeseca. Obožavam Dalmaciju i more", priznaje.

Česta putovanja i selidbe nisu joj problem. Iz Mannheima put ju je odveo u Düsseldorf. Zbog posla je u posljednjih deset godina pet puta mijenjala adresu.

"Navikne se čovjek na sve. Meni ne smeta, jer i ne znam drukčije živjeti", tvrdi.

"Imam dvije prijateljice koje su isto u tom poslu kao i ja. Stalno smo u kontaktu. Ali, moji prijatelji nisu samo manekenke, nisu samo Hrvatice i nisu samo cure", smije se Angelika. 

No u posljednje vrijeme ipak joj je dosta Njemačke pa je odlučila za sada preseliti se u Split. 

"Ništa se u poslu neće promijeniti, osim što ću se malo češće šetati po splitskoj rivi. I dalje ću biti dosta zaposlena", dodaje.

"Ima dana kada bih se najradije pokrila prekrivačem. Mislim da nema osobe na ovome svijetu koja je potpuno zadovoljna svojim izgledom. No, zahvaljujem dragom Bogu da me stvorio takvu kakva jesam. Ne patim od kompleksa", odgovara na pitanje o svome izgledu.  

Djevojka koja je zadovoljna sobom mora biti zadovoljna i svojim muškarcem. A on bi, prema Angelikinim kriterijima, trebao biti iskren, imati samopouzdanje i ciljeve u životu. 

"Lagala bih kada bih rekla da mi fizički izgled muškarca nije važan. Mislim da je bitan svakoj djevojci", ističe naša sugovornica i priznaje da nikad zbog zgodnog muškarca ne bi pristala napustiti manekenski posao. 

Ali ostati u Njemačkoj zbog ljubavi itekako je pristajala. 

"Uvijek sam željela otići živjeti u Split, ali nisam zbog ljubavi. Sada nema ljubavi, no ima Splita", zaključuje.

Komentara 1

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
20:46 29.10.2016.

Je ode "ljubav" kvragu kad si manekenka i dodjes u te godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije