Moja Hrvatska
Naslovnica Video

Snimka završnog koncerta polaznika Zimske škole hrvatskog folklora

Uz Andriju Ivančana predavanje su održali: Miroslav Šilić, Goran Knežević, Nenad Milin, Vidoslav Bagur, Kristina Benko Markovica, Katarina Medarić, Tibor Bün, maestro Siniša Leopold te Vjekoslav Martinić
16. siječnja 2017. u 13:09 0 komentara 354 prikaza
Folklor
Foto: Screenshot YouTube
Pogledajte galeriju 1/2

Škola poznavanja folklornih plesova, narodne nošnje, pjesama i glazbala hrvatskoga dinarskog područja, održana je od 3. do 12. siječnja u Koprivnici.

Riječ je o narodnim plesovima Podvelebitskog kanala, otoka Paga, Ravnih kotara i Bukovice, zadarskoga priobalja, otoka Pašmana, Ugljana i Dugog otoka, šibensko-primoštenske Zagore, priobalja i otoka, Drniške i Sinjske krajine te Poljica, Zabiokovlja, Imotske krajine i doline Neretve. 

Upoznavali su se plesovi Hrvata koji žive u Bosni i Hercegovini, učilo se o narodnim nošnjama i pjesmama dinarskoga područja, plesnom pismu, scenskoj primjeni folklora te o metodologiji rada s izvornim seoskim folklornim grupama.

Ova je škola namijenjena obrazovanju voditelja i članova hrvatskih folklornih i tamburaških skupina, a organizira ju Hrvatska matica iseljenika.

Mala škola Video Sedam minuta domovine u očima mladih iseljenika Hrvati zapjevali u središtu Pittsburgha VIDEO Hrvati zapjevali u središtu Pittsburgha

Uz Andriju Ivančana predavanje su održali: Miroslav Šilić, Goran Knežević, Nenad Milin, Vidoslav Bagur, Kristina Benko Markovica, Katarina Medarić, Tibor Bün, maestro Siniša Leopold te Vjekoslav Martinić.

Polaznici su mogli odabrati jednu od tri ponuđene skupine predavanja – folklorni ples, sviranje tambura ili hrvatskih tradicijskih glazbala.

U Zimskoj školi folklora sudjelovalo je čak 110 polaznika iz Bosne i Hercegovine, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Sjedinjenih Američkih Država, Srbije (Vojvodine), Švicarske i cijele Hrvatske.

Svečana završna priredba održana je 12. siječnja na pozornici dvorane "Domoljub" u Koprivnici.

snimio: Nenad Breka

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.