Splićanin u Melbourneu

'Otišao sam od kuće kad sam bio najpotrebniji svojoj obitelji'

Ante Radić
Matej Pavelić
03.08.2017.
u 11:09

Početak je devedesetih. Za nogometnom loptom u domovini odlučuje prestati trčati Ante Radić. Njegov životni gol i ciljevi sada su tisućama kilometara daleko, a ovo je priča o svemu onome što se događalo u protekla skoro tri desetljeća iseljeništva. I još traje

Komentara 2

BA
babaruza
21:52 03.08.2017.

Tamo ne idem vise slobodno u sitne sate kao ovdje kod kuce ili prije kroz Berlin dok je bio u zidu okruzen U sred noci sama bez straha .ali danas Sto uradi gos Merkelica Sve upropastila dila se po Parkovima i kad mrak padne ne izlazi se rado jer Arapi su brutalni dok Turci su miroljubivi i drustveni narod uz stare roditelje vecinom sa sela su dosli ko i nasi Balkanci gdje ih sada uopce nema puno se vratilo ili umrko ili bolesno saka u parku se kugla na balote Nema vise dobrih vremena Kriza i stednja na svakom koraku a dugovi do neba za kuce sa tri sobe 200ooo E. + kamate nema razlike ko kod nas samo niko nista nece javno istupiti svi kriju i nakon 7 god. Sve pada u vodu .Pa ispocetka4hiljade se otvara firmi godisnje isto toliko se otvara pa bankrot Natjecaj za 75% neki proda kucu i opet 7 god .dud zastari. nema povratka i tako redom.

BA
babaruza
21:38 03.08.2017.

Imam na grbaci 49 godina u inozemstvu .To su bile moje najbolje godine i jos su jer nemogu crtu staviti tamo ili ovamo . cast nasem medicinskom osoblju ali Berlin i nije nesto u boljemu osim tehnike. Na puno stvari smo bolji iludi stvari i vese veselja je kod nas .Mozda sunce i familia cini svoje tamo je toga manje Ja ne vidim velike razlike tamo je vise sirotinje na jednom mjestu a manje ljubavi samoca na svakom koraku jer mladi ne govore vise samo u mobitelj bulje. Stariji nema na ulici kao i kod nas. nikakva razlika 700E mladi nemaju vise mjesecno ako nije strukado 1200E zavisi Dobra stara vremena su vec 70. god rekli zbogom. To nije to zato je i zidPao.sa obe strane je klimalo za mlade nema se tamo sto traziti i oni sele vani brati breskve u Australiju ili kobasice grilati u Ameriku Nisu vremena sada za bilo kuda iseljavati samo smetas ako neznas jezik i to dobro Gazu te Losa vremena pa se puno kuva i gdje ce pukniti da se srusi da bi se ponovo gradilo Zalosno Dipolmacija je vise nego oruzje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije