Dubrovnik

Hrvatski seminar za strane slaviste

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Hrvatski seminar za strane slaviste
08.08.2017.
u 11:47
Polaznici su strani studenti kroatistike i slavistike, sveučilišni nastavnici koji predaju hrvatski jezik i književnost na inozemnim sveučilištima, stručnjaci koji se bave kroatističkim temama na različitim znanstvenim ustanovama te prevoditelji s hrvatskoga jezika
Pogledaj originalni članak

Zagrebačka slavistička škola i ove godine održat će se u Dubrovniku, od 21. kolovoza do 1. rujna, pod vodstvom doc. dr. sc. Tatjane Pišković.

Sudjelovanjem u nastavnome dijelu programa, polaznici će moći poboljšati svoje znanje hrvatskoga jezika te proučavati odabrane lingvističke, književne, povijesne i kulturološke teme. Predavanje će se usredotočiti na temu "Izvedbe roda u hrvatskome jeziku, književnosti i kulturi". 

Zagrebačka slavistička škola (Hrvatski seminar za strane slaviste) posebna je djelatnost Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. 

Polaznici su strani studenti kroatistike i slavistike, sveučilišni nastavnici koji predaju hrvatski jezik i književnost na inozemnim sveučilištima, stručnjaci koji se bave kroatističkim temama na različitim znanstvenim ustanovama te prevoditelji s hrvatskoga jezika. 

Sudionici seminara iz hrvatskog iseljeništva i manjinskih zajednica dobili su stipendije Hrvatske matice iseljenika i Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske.

Troškovi škole, cijena cijelog aranžmana (nastava, kulturni program, stručni izleti, polupansion u hotelu) stoje 1500 eura po osobi, dok cijena sudjelovanja u nastavi i kulturnom programu iznosi 600 eura po osobi.

Za detaljnije informacije svi zainteresirani se mogu javiti Organizacijskomu odboru.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.