U subotu

Zanimljiv program za Hrvate u Luksemburgu

Foto: PR
Zanimljiv program za Hrvate u Luksemburgu
02.10.2018.
u 09:29
Osim spomenutih izložbi, Hrvatsko društvo Luksemburg tematiziranjem kajkavskog narječja hrvatskog književnog jezika obilježit će i 125. godišnjicu rođenja Miroslava Krleže
Pogledaj originalni članak

U povodu proslave Dana neovisnosti Republike Hrvatske, u Luksemburgu se već tradicionalno održava "Hrvatski dan". U subotu 6. listopada u prostorijama CLAE u gradskom predjelu Gasperich bit će priređen raznovrstan kulturno-umjetnički program, a najavljeno je otvorenje čak dviju izložbi. 

Od 10 sati posjetitelji, uz vođenje na hrvatskom i francuskom jeziku, mogu razgledati izložbu "Hrvatska naivna umjetnost". Između ostalog, doznat će da je hrvatska naivna umjetnost, uz djela iz Luksemburga i Norveške, predstavljena još na prvoj međunarodnoj izložbi suvremene umjetnosti 1976. u Parizu.

U 16 sati na programu je otvorenje izložbe "Slavonski Brod – Luksemburg". Mnogobrojni eksponati pokazat će da su spomenuti gradovi, premda udaljeni više od tisuću kilometara, zapravo itekako povezani kroz povijesne i urbane elemente, a ponajprije svoje tvrđave.

Osim zanimljivih izložbi, organizator Hrvatsko društvo Luksemburg tematiziranjem kajkavskog narječja hrvatskog književnog jezika obilježit će i 125. godišnjicu rođenja Miroslava Krleže. Čitat će se ulomci književnih djela na kajkavskom, a koloplet kajkavskih pjesama izvest će Katarina i Danijel Stanković.

Kao šlag na kraju najavljen je projekt "Čitajmo hrvatski" u sklopu kojeg će se hrvatskog djeci u Luksemburgu podijeliti prigodne knjige na hrvatskom jeziku. Posebne zahvalnice primit će osnivači Hrvatskog kulturnog sportskog kluba Croatia Luxembourg iz 2006. godine

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.