Vera Papić

Lijepa priča! Hrvatica iz Salzburga već tjednima peče kolače kako bi pomogla bolesnima

Foto: Privatni album
Vera Papić
Foto: Privatni album
Vera Papić
Foto: Snježana Herek
Vera Papić
21.11.2017.
u 14:06
Udruga "Hrvatski san" odmah se odazvala humanitarnoj akciji i organizirala štand (br. 1) na kojem će prodavati kolače i druge poslastice napravljene po starim hrvatskim receptima
Pogledaj originalni članak

"Advent am Alten Markt" (Advent na Starom trgu) naziv je humanitarne akcije Lionscluba Salzburg Mirabell koja traje od 23. do 26. studenoga u Mozartovu rodnom gradu, a pridružila joj se i Hrvatska umjetnička i kulturna udruga "Hrvatski san" iz Salzburga. 

U sklopu salzburškog adventskog sajma svaki posjetitelj na prikladno uređenim štandovima može nešto kupiti i tako dati svoj doprinos udruzi "Dati za život – pomoć za leukemiju Austrija", koja pomaže u prevenciji, ranom otkrivanju te liječenju ove zloćudne bolesti koštane srži i limfnih čvorova. 

Udruga "Hrvatski san" na čelu s marljivom predsjednicom Verom Papić odmah se odazvala humanitarnoj akciji i organizirala štand (br. 1) na kojem će prodavati kolače i druge poslastice napravljene po starim hrvatskim receptima. Pritom svakako treba istaknuti požrtvovnost gospođe Papić koja već tjednima peče kolače kako bi pomogla ne samo ovoj humanitarnoj akciji nego i promociji Hrvatske. Na salzburški Adventski sajam ne dolaze samo Austrijanci, nego i brojni strani gosti iz cijelog svijeta.

"Udruga Hrvatski san osnovana je prije 15 godina u Salzburgu kako bi bila kulturni most povezivanja Hrvatske i Austrije te njegovanja prijateljstva između te dvije države. Austrijanci nas posebno cijene i imamo sjajnu suradnju s njima", rekla je Vera Papić i ujedno pozvala sve Hrvate da se pridruže ovoj humanitarnoj adventskoj akciji.   

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.