MEĐUNARODNI MALONOGOMETNI TURNIR

U Beču pobijedio sretniji i spretniji FC 'Legio Italica'. Fantastični Slavonci promašili penal

Foto: Pero Vrcan
Foto: Pero Vrcan
Foto: Pero Vrcan
Foto: Pero Vrcan
15.02.2023.
u 10:54
Ovaj već tradicionalni sportski spektakl održan je pokroviteljstvom predsjednice Radničke komore Grada Beča i Savezne radničke komore Renate Anderl, a uspješno su ga organizirali Kulturno sportsko društvo (KSD) “Zagreb” i Kulturno umjetničko društvo (KUD) “Bosanska Posavina”, oba iz Beča
Pogledaj originalni članak

Prošlog vikenda u sportskoj dvorani Paho Rundhalle u Beču održan je međunarodni malonogometni turnir. Prvi nakon dvogodišnje stanke zbog pandemije koronavirusa. Tim više je za turnir vladao veliki interes poklonika ovog popularnog sporta. Ovaj već tradicionalni sportski spektakl održan je pokroviteljstvom predsjednice Radničke komore Grada Beča i Savezne radničke komore Renate Anderl, a uspješno su ga organizirali Kulturno sportsko društvo (KSD) “Zagreb” i Kulturno umjetničko društvo (KUD) “Bosanska Posavina”, oba iz Beča.

Kako je za Večernji list rekao agilni Blaško Papić, predsjednik KSD “Zagreb”, Društva koje već više od 50 godina uspješno djeluje u Beču, pod raznim imenima, “nakon uzbudljivih, napetih i do završetka neizvjesnih utakmica u grupnom natjecanju, čelne pozicije i plasman u završnicu turnira osvojili su zaista najbolje momčadi”.

“Veliko finale turnira između NK "Dramac - IPA Vukovar" protiv FC "Legio Italica" nije bilo za one sa slabim srcem”, istaknuo je Papić dodavši:  „Nakon rezultata 0:0 u regularnom dijelu utakmice u kojoj su Slavonci okupljeni sa svih strana u NK “Dramac - IPA Vukovar” bili znatno premoćniji, kod pucanja penala napustila ih je sreća i izgubili su utakmicu s 2:3, a time i prvo mjesto i titulu pobjednika turnira. Dakle pobjednik turnira postao je FC Legio Italica, Beč. Drugi je bio NK Dramac-IPA Vukovar, Slavonija, a treći nogometaši FC Sonntagskickera iz Beča”.

Kao što smo čuli, tuga u redovima Slavonaca i velikog dijela publike bila je velika, jer su nogometaši NK "Dramac - IPA Vukovar", pod komandom voditelja i trenera Marka Lovrića “fantastičnom i efikasnom igrom porazili svih pet protivničkih momčadi u A skupini, osvojivši tako 10 bodova, s gol razlikom 32:2, tj. prvo mjesto i plasman u završnicu turnira”. Također se mora spomenuti da je ova momčad bila pobjednik i na više održanih bečkih turnira. Drugo mjesto u A grupi osvojila je momčad FC "Sonntagskicker" Beč s 7 bodova i gol razlikom 13:4.

“Najbolje momčadi u B grupi, koje su osvojile čelne pozicije i plasman u završnicu turnira su bile prvoplasirani FC "Legio Italica" Beč ( 6 bodova i gol razlika 19:4), drugoplasirani NK "Bosanska Posavina" Beč ( 2 boda i gol razlika 7:7). NK "Dramac - IPA Vukovar" je u polufinalu pobijedio NK "Bosansku Posavinu" s 7:1 , a FC "Legio Italica" FC "Sonntagskicker" s  5:3. Utakmica za 3. mjesto: završila je pobjedom  FC "Sonntagskicker" Beč protiv NK "Bosanska Posavina" Beč s 3:1”.

“U finalnoj utakmici smo gledali neravnopravnu igru finalista u kojoj su u svakom pogledu dominirali nogometaši ravne Slavonije. Nažalost, gol- mreža sretnih bečkih Albanaca za bolje i favorizirane Vukovarce bila je nedodirljiva i do kraja utakmice ostala je netaknuta. Tako je velika finalna utakmica, na opće iznenađenje svih sudionika i brojne publike, završena neodlučnim rezultatom 0:0, tj. bez pobjednika. Pobjednik se tražio i dobio izvođenjem penala, po pet sa svake strane, pri čemu su bečki Albanci bili sretniji, prisebniji i spretniji zabivši tri, a nervozni Slavonci samo dva penala. Izvrsni nogometni znalci obje finalne momčadi plijenili su pozornost igrom i lijepim golovima, a u finale su došli bez ijedne izgubljene utakmice. Da ne pobjeđuju uvijek najbolji, već i sretniji i spretniji, pokazala je ova finalna utakmica. Uz ovacije, veliki aplauz i čestitke sudionika, publike i organizatora ispraćeni su najbolji nogometaši ovog velikog i lijepog sportskog druženja”, ispričao je Papić.

Za najboljeg igrača-strijelca turnira proglašen je Liran Seidimi (FC Legio Italica), a najbolji vratar turnira je bio Domagoj Vućina (NK Dramac-IPA Vukovar). Utakmice su sudili Mirsad Omeragić, Marinko Banović i Blaško Papić. Sve u svemu sjajna međunarodna sportska priredba, koja je privukla i dosta mlade publike, što je potvrda organizatorima da su na pravom putu.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.