Voditelj HKM Novo Mesto

Preminuo don Ivan Matijević

Foto: Ravnateljstvo dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu
Preminuo don Ivan Matijević
06.07.2018.
u 00:00
Sprovodni obredi održat će se u ponedjeljak 9. srpnja u 14.10 sati na Mirogoju, a sveta misa zadušnica služit će se istoga dana u crkvi sv. Mati slobode u 16 sati
Pogledaj originalni članak

Jučer je u Zagrebu, u župi Duha Svetoga u Dugoratskoj ulici, preminuo svećenik salezijanac don Ivan Matijević. Umro je u 72. godini života, 52. godini redovništva i 45. godini svećeništva. 

Don Ivan bio je ispovjednik u župi Duha Svetoga i svetištu Svete Mati slobode te je djelovao kao voditelj Hrvatske katoličke misije Novo Mesto u Sloveniji, gdje je svake nedjelje okupljao hrvatske katolike u tamošnjoj katedralnoj crkvi.

Oproštajna euharistija od don Ivana Matijevića bit će danas (petak) u 19 sati u crkvi sv. Mati slobode na Jarunu. Tamo je don Ivan pastoralno djelovao kao župni vikar. 

Sprovodni obredi održat će se u ponedjeljak 9. srpnja u 14.10 sati na Mirogoju, a sveta misa zadušnica služit će se istoga dana u crkvi sv. Mati slobode u 16 sati. 

"Njegovu bratu, don Stjepanu Matijeviću SDB, rodbini, kao i cijeloj Hrvatskoj salezijanskoj provinciji izražavamo iskrenu sućut, a za don Ivana molimo: pokoj vječni daruj mu Gospodine", piše na Facebook stranici Ravnateljstva dušobrižništva za Hrvate u inozemstvu.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.