Sveta Stolica i Hrvatska

Predstavljena knjiga mons. Nikole Eterovića

Foto: IKA
Predstavljena knjiga mons. Nikole Eterovića
27.10.2019.
u 19:13
Knjiga mons. Eterovića, koji je najveći dio svoga stručnog, svećeničkog i biskupskog života proveo u službi diplomata Svete Stolice, objavljena je u nakladi Kršćanske sadašnjosti
Pogledaj originalni članak

Knjiga "Sveta Stolica i Hrvatska. Priznanje – Ugovori – Suradnja" mons. Nikole Eterovića, apostolskog nuncija u Saveznoj Republici Njemačkoj, predstavljena je 23. listopada u dvorani "Vijenac" Nadbiskupijskog pastoralnog instituta na zagrebačkome Kaptolu.

Pozdravnu riječ okupljenima uputio je, uime domaćina, zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić koji je ujedno napisao i predgovor knjige. O djelu su detaljnije govorili ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman, prof. dr. sc. Frane Staničić i prof. dr. sc. Josip Šalković. 

Predstavljanju je prisustvovao novi apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, pomoćni zagrebački biskupi mons. Ivan Šaško, mons. Mijo Gorski, đakovačko-osječki nadbiskup u miru mons. Marin Srakić, predstavnici i izaslanici visokih državnih dužnosnika, bivši i aktualni hrvatski diplomati, akademici i osobe iz društvenog, političkog i kulturnog života. Program je moderirala novinarka i voditeljica Hrvatskog katoličkog radija Diana Tikvić, dok su u glazbenome dijelu sudjelovale harfistica Mirta Lice i mezzosopranistica Petra Čavka.

Knjiga mons. Eterovića, koji je najveći dio svoga stručnog, svećeničkog i biskupskog života proveo u službi diplomata Svete Stolice, objavljena je u nakladi Kršćanske sadašnjosti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.