Dođite na koncert

Posebna veza između Klape Brodarica i Luksemburga

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
Posebna veza između Klape Brodarica i Luksemburga
12.06.2019.
u 09:33
Ivan Jurković, Gasper Bataljaku, Jere Matić, Nikola Sunjka, Veljko Beader i Frane Kalauz publici neće pružiti samo klasične klapske izvedbe
Pogledaj originalni članak

Između šibenske Klape Brodarica i Luksemburga postoji posebna veza. Ne samo što dva člana ove uspješne klape – Nikola Sunjka i Veljko Beader, već nekoliko godina borave u Velikom vojvodstvu, nego i to što hrvatska publika u Luksemburgu odlično prihvaća i željno iščekuje šibensku klapsku pismu. 

Naime, i treće gostovanje raspjevanih Šibenčana (14. lipnja, 21 sat), ovaj put u prostoru novootvorenog hrvatskog lokala The Base na Kockelscheueru, nailazi na veliki interes i ulaznice su gotovo razgrabljene. 

Ivan Jurković, Gasper Bataljaku, Jere Matić, Nikola Sunjka, Veljko Beader i Frane Kalauz publici neće pružiti samo klasične klapske izvedbe, nego i moderniji zvuk dalmatinskog pop-melosa kojim je "Brodarica" osvojila veliki broj nagrada publike i struke na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku za pjesme poput "Najljepše su oči moje majke", "Korak" ili najnoviju "Ko bi te kleja". 

Sastav koji je proizišao iz Kulturno umjetničkog društva "Spužvar", još 2005. godine dvaput je bio i u samom finalu klapskog festivala u Omišu, gdje je osvojio i prvu nagradu na Večerima uz gitaru. Provjerena kvaliteta i vrhunski glasovi iz Šibenika još jednom će zasjati u srcu Europe.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.