Predali vjerodajnice

Novi hrvatski veleposlanici u Slovačkoj i Njemačkoj

Foto: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske
Novi hrvatski veleposlanici u Slovačkoj i Njemačkoj
17.10.2017.
u 11:51
Na ceremoniji održanoj jučer u Berlinu izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj Gordan Grlić Radman predao je vjerodajnice njemačkom predsjedniku Franku-Walteru Steinmeieru
Pogledaj originalni članak

Veleposlanik Republike Hrvatske u Slovačkoj Republici Aleksandar Heina predao je 11. listopada 2017. u Bratislavi vjerodajnice slovačkom predsjedniku Andreju Kiski.

Svečana ceremonija počela je dočekom ispred predsjedničke palače Grasalkovič uz počasnu vojnu stražu. Uslijedio je prvi službeni razgovor veleposlanika s predsjednikom Kiskom. Impresivnu baroknu palaču, koja je danas sjedište slovačkih predsjednika, izgradio je hrvatski plemić grof Antun Grašalković (Grassalkovich) u doba Marije Terezije.

Na ceremoniji održanoj 16. listopada 2017. godine u Berlinu, izvanredni i opunomoćeni veleposlanik Republike Hrvatske u Saveznoj Republici Njemačkoj Gordan Grlić Radman predao je vjerodajnice njemačkom predsjedniku Franku-Walteru Steinmeieru. Ceremonija je održana u predsjedničkoj palači Bellevue uz visoke vojne počasti. 

Predsjednik Steinmeier i veleposlanik Grlić Radman razgovarali su o različitim smjerovima odličnih njemačko-hrvatskih bilateralnih odnosa, o situaciji u Europskoj uniji i hrvatskom susjedstvu.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

RI
river
05:41 05.03.2018.

Diplomati RH zaraženi Titoizmom