vlč. Vilim Cecelja
Povratak na članak

Za Jugoslaviju je bio neprijatelj broj jedan i o njemu se nije smjelo govoriti

Posmrtni ostaci vlč. Cecelje preneseni su 1997. godine iz Salzburga i pokopani na mjesnom groblju u Svetom Iliji te se od tada svake godine o obljetnici njegove smrti, 3. srpnja, održava komemoracija

Komentari 5

BO
boris
07:49 08.07.2019.

Dobar čovjek i svećenik, počivao u miru Božjem!

VL
DU
Deleted user
08:41 08.07.2019.

Bleiburg se počeo događati 15. svibnja 1945., a on je "napustio" Hrvatsku 1944. Zašto nije sa svojim narodom ostao do kraja? Najbolji su mi ovi što su zbrisali; Pavelić, Artuković, Ćelan......i danas se o njima pišu hvalospjevi, a ostavili su svoj narod! ......ili recimo general Herenčić i pukovnik Crljen koji su sudjelovali u pregovorima sa britanskom vojskom na Bleiburgu i pregovorima sebe spasili, a ostale pustili na milost i nemilost JA! Zašto taj isti svećenik nije ništa govorio o izdaji hrvatskog naroda i predaji hrvatskog teritorija nekakvim sporazumima?

VL
GR
gruzija
07:51 08.07.2019.

Da ga je Jugoslavija bolje kontrolirala nebi imali ovakvu Hrvatsku

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.