U Njemačkoj živi pola milijuna Hrvata
Povratak na članak

Njemačka misli desetljećima unaprijed, Hrvatska ne vidi ni prst pred nosom

Jedan se iseljenik pita: "Zar mi je tata poginuo zato da bih ja služio Nijemcu? Ali, eto, hvala Bogu, bolje je služiti Nijemcu i biti sit nego Hrvatu i biti gladan"

Komentari 24

Avatar zagorac2
zagorac2
09:53 27.11.2018.

njemacka misli desetljrcima u napred kako da porobi ostali svijet ili u najbolju ruku kako da proguta te male drzavice bez kicme poiput Hrvatske i Plenkija i dok Plenki razmisja kak da udomi sebe i svoju familiju njemacka razmislja kak da obezbjedi kruh svom narodu slijedecih milijun godin

VL
TO
Tomisl
10:38 27.11.2018.

Nigdje u svijetu se uz malo rada i truda , roditelje, rodbinu , prijatelje ne zivi tako dobro kao u nasoj ljepoj Hrvatskoj. A onaj kome to nije dosta neka ide " robovat", ja se u njemacku vise ne vracam.

VL
ŽU
žuti
09:53 27.11.2018.

Pozdrav Mesiću 2 puta, Josipoviću, Račanu, Milanoviću, gđi Kosor.........., a dakako šečer na kraju je trenutni anemični predsjednik Vlade dijete odgojeno u istom kumrovečko-partizansko-kozaračkom diječjem vrtiču, da bude tragedija veća ispred Tuđmanova HDZ-a! Punih je 28 godina prošlo od demokratskih izbora, a u demokratski celofan umotane silnice proteklog vremena podmeću nam tamburaše iz istog "crvenog orkestra" kao Mesije koje će nas odvesti u bolju budućnost! Mesije iz loše i antihrvatske prošlosti to nemogu! Lažne su to Mesije!

VL
Avatar southman
southman
09:48 27.11.2018.

I mi uvozimo NKV radnike iz BiH, Makedonije i sl.

VL
DS
dado_sk
11:22 27.11.2018.

Danas prolazim pored jedne tvornice PVC stolarije uglednih poduzetnika u Sisku. Vani dva djelatnika slažu stolariju . Oba imaju na sebi maskirane uniforme iz rata i jedan je imao hlače pričuvne policije. Ugledni poduzetnik ni hlače ni jakne im nije dao ne princip "snađi se sam". To je slika poduzetništva i od takvih očekujemo nešto? Svi su navikli uzmi dva jadnika i ori na njima i za dva mjeseca eto BMW. To je njima u genima i nikad se neće promijeniti.možda njihovi unuci tek postanu poduzetnici.

VL
SP
Spezispezi
10:50 27.11.2018.

Pitajte Kuščevića, Hrvata je bilo oko 4 milijuna, iselilo u EU 1 milijun, a opet ih u RH ostalo više od 4 milijuna, dok od toga punuljetnih građana ima 3.75 milijuna. Djece skoro nigdje na vidiku. Svega će biti dok je HDZa i sijamskih blizanaca SDP, HNS.

VL
LU
lunar777
10:22 27.11.2018.

Ok novinari, i što kaže Njemačka na to da će za 30 godina Nijemci biti manjina u svojoj đamahiriji?

VL
DU
Deleted user
18:02 27.11.2018.

Ma nepotizam političkih elita my ass. Glavno da mi Hrvati imamo krivca. Protiv nepotizma se mora boriti narod. Evo ja već mjesecima neuspješno prijavljujem opančare koji se nepropisno parkiraju ispred vrtića na mjesta koja su rezervirana za korisnike vrtića i to ne duže od 15 minuta. Tko je kriv što se tamo niti jedan policajac ili redar ne dođe u kontrolu svaki drugi tjedan. Jel Plenković, jel Mesić, ili Zoran Milanović? Zvao sam i komunalnog redara zbog čovjeka koji se redovito parkira na zebru ispred škole. Tko je kriv za to? Kolinda, Mamić ili Josipović.. ali taj će opančar koji je primio poziv prvi vikati da mu je mala plaća i da je država u rasulu Kažu u Hrvatskoj se na elitu ne odnosi zakon.. ma mi ne rješavamo ni najmanje sitnice.... Ok, naravno da političke elite vode korak i da oni imaju shodno tome i najveću odgovoronst.. ali opet.. na izbore izlazi 30-*40% ljudi i manjina bira vođe lijenoj večini. Svaki koji se iselio, pljunem mu u lice i kažem; neka si papčino, ovdje nisi htio djelovati po sasvjesti, sad idi i robuj u tuđini!!!!

VL
JO
JoanKane
20:33 28.11.2018.

Napravit cu 86 dolara za sat od kuce. Bio sam šokiran kad je moj susjed rekao da je prosjek 95 dolara, ali vidim kako to sada radi. Osjecam se toliko slobode sada kad sam ja vlastiti šef. . Ovdje ----->>> www.WebJob33.Com

VL
DU
Deleted user
09:58 27.11.2018.

više nije pitanje da li se iseliti ili ne, nego kada, obzirom da u Hrvatskoj nema budućnosti jer je sustav neodrživ.... ako razmišljaš pametno onda shvatiš da oni koji ostanu neće imati dostojanstvenu strarost jer neće imati para osim možda nekretninskih vlasnika koji uspiju rentati nekretnine na moru jer uskoro ove na kopnu neće moći ni prodati jer neće biti interesa.....

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.