Nedjeljom u dva
Povratak na članak

Kujundžić: Ne možemo spriječiti egzodus liječnika

Prema riječima ministra zdravstva, zemlje poput Austrije, Njemačke, Danske i Švedske, liječnicima mogu ponuditi daleko bolje uvjete

Komentari 11

TR
tratincica68
07:32 11.07.2017.

možete.dajte im ministarske place pa nece nitko napustit zemlju.i zasluzuju doktori svi to.

VL
DU
Deleted user
23:40 10.07.2017.

kujundjic ce potrositi mandat u objasnjavanju..kako bi bilo da je baba musko..a iz aviona se vidi da nu sve ide priko one stvari..koja debilana..od drzave.

VL
DU
Deleted user
23:48 10.07.2017.

Ovaj je bolestan... treba mu Doktor.... pa što si ministar ako ne možeš poboljšati situaciju.... Da da samo zbog osobnih interesa,,,

VL
MA
Malenkost
09:53 10.07.2017.

Bravo! bar priznaje da ce HR biti polako ali sigurno unistena. Njegova odgovornost"nulla" kao i svih prije njega. Nema nikakvog programa ali ni znanja. Nije bilo Lustracije i "Ciscenja" te ostade sve kao iz YU. Gotovo je, priznaje indirektno i sam Gosp. K.

VL
OD
odisej22
15:37 10.07.2017.

Malenkosti,lustracija je potrebna za odvojiti nesposobne. Dr.Kujundžić je izrazito nesposoban,bar za ministra. To je ministar imoćanskog tipa; odjene odijelo i kao da kaže- nu me vidi.

VL
DU
Deleted user
10:52 10.07.2017.

Za zdravstvo se kod nas odvaja puno novca koji se ne koristi na najbolji način. Dobra je ideja spajanje bolnica i smanjivanje kadra koji nije zdravstveni. Medicinsko osoblje treba pošteno platiti sukladno odgovornosti, stručnosti, obavljenom poslu. Osoblje koje je na grbači a nije medicinsko treba maksimalno smanjiti. Bilo bi dobro uvesti nešto da se dio dioprinosa plaća za obavezno državno osiguranje a drugi dio po izboru u neke fondove koji će onda sklapati ugovore sa zdravstveim ustanovama. Tako će se uvesti konkurencija. Treba zadržavati najbolje kadrove i dati im što treba da ostanu. Plaće treba diferencirati,nije isto kardiokirurg ili netko tko se bavi javnim zdravstvom... I treba naći ministra koji želi promijeniti na bolje i želi raditi i okupiti oko sebe najbolje ljude. Sposobnog i pametnog. Svatko može poskupljivati, daj ti napravi od ovog što imaš nešto. Sramota je da bolnica u Blatu stoji nezavršena tako dugo, dajte je privatnom investitoru ako ne znate što bi s njom pa neka on napravi vrhunsku ustanovu. Uglavnom ni jedan ministar do sada nije ništa pametno i novo napravio.

VL
OD
odisej22
15:40 10.07.2017.

treba platiti doktore. Kod nas m.sestra ili tehničar zarade skoro kao liječnik. Školovanje liječnika i m.sestre neuporedivo. O odgovornosti da i ne pričam.

VL
OL
OlaOlić1
11:32 29.03.2018.

smeće od ministra

VL
MA
maximinimax
10:55 10.07.2017.

Možemo spriječiti skupo školanje za druge, vezati ugovorima ili plaćanje iz vlastitog đepa

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.