Chicago
Povratak na članak

Hrvatsko iseljeništvo želi suradnju s domovinom

Na sedam panela pokušalo se dotaknuti što više područja – od obrazovanja, preko medicine, prava, medija do sporta koji je zasigurno bio najatraktivniji jer se okupilo najviše zainteresiranih

Komentari 10

DU
Deleted user
14:17 15.05.2017.

Nemaju s kime ostvarit'suradnju.Na vlasti su iste strukture koje su vladale Hrvatskom prije rata,a njih smatrale Ustasama.

VL
DU
Deleted user
14:35 15.05.2017.

Drago naš iseljenici moram vam reći slijedeče. Poznajem puno našeg naroda koji je otišao iz domovine.... zbog SFRJ .... ili što su bili gladni ali su imigrirali.... : Na našu sreću Hrvatska Država je stvorena i to nam je bioio san ... s nadom da ćemo se vratiti i u prelijepoj Hrvatskoj se ponovno preporoditi duhovno i materijalno.... Međutim nešto se strašno događa a to je da mladi ponovno imigriraju intezitetom koji nije zabilježen ni za vrijeme SFRJ (110000 mladih je napustilo Hrvatsku trbuhom za kruhom u 15 mjeseci) Zar to nije sramota ? Majke i žene se opraštaju na kolodvorima s suzom u očima od muževa i sinova... koji će potom povući i ženu i djecu..... Međutim njihova je patnja dvostruka: jer imaju svoju državu a moraju je napuštati.... njive oranice... prijatelje... U isto vrijeme vrhuška političha u RH pjeva pobjedničke pjesme... prosperitet (ovisi za koga),... nikada više plakata za lokalne izbore nije bilo do sada s licemjernim smješkom.. Želja našeg prvog predsjednika FranjeTuđmana (predsjednik je odradio ogroman dio posla ali su ostali zakazali) je bila da se iseljeništvo vrati (stanovništvo poveća a ne da odumiremo) što je on iz svoje duše zagovarao i želio..... želja neostvariva jer previše je ostalo post socijalističkog nelogičkog korumpiranog licemjernog korova u našoj Hrvatskoj.... ako netko ima argumnte volio bih poslušati.....

VL
Avatar __MAX__
__MAX__
19:33 18.05.2017.

Krivousti je i zakuhao propast Hrvatske oslanjajuci se na primitivnu i ne skolovanu diasporu. Prilagodjavajuci zakone da stiti kriminalce iz "kluba 200" on je glavni krivac za unistenje Hrvatske. Hrvatska sada je osudjena na propast i sa ovolikim odljevom mladih zavrsit ce kao kolonija Madjara, Italijana i Njemaca. Nas Hrvata uskoro nece biti na ovim prostorima.

VL
DU
Deleted user
23:10 15.05.2017.

ha..ha..ha..ma dajte molim vas..to su dva razlicita svijeta i pogleda na zivot..jedan..zapadni..slobodni i demokratski..i drugi..komunisticki..i nedemokratski..

VL
SS
sokac sa drave
08:23 16.05.2017.

Iseljena Hrvatska dolazeci nekoliko puta kuci unosi sest sedam milijardi Eura u drzavu i svejedno su prezirani od susjeda i poznanika.Razlog je velika ljubomora i zavist na sve sto su nasi ljudi vani mukotrpno zaradili.

VL
DO
Dobinov
14:22 16.05.2017.

Ideja je dobra, suradnja je moguća. Postoji internet kojim je moguće povezati Hrvate u Hrvatskoj i BiH i Hrvate izvan. Treba napraviti projekat i finansirati ga. Masovni povratak hrvatskih iseljenika bi bio previše optimističan. Za početak obezbijediti stipendije srednjoškolcima i studentima hrvatskog porijekla iz cijelog svijeta. To će se uveliko vratiti. Osim toga za umirovljenike obezbijediti domove a ako imaju para onda im pomoći da kupe nekretnine u Hrvatskoj.

VL
RO
Ros
22:59 15.05.2017.

Već ste jednom ostvarili suradnju s domovinom 1991... i gdje nas je to dovelo? Nama koji živimo u Hrvatskoj bolje bi bilo da vam se zabrani glasovati i bilo kakva suradnja s ovim prostorima.

VL
FN
Fr@njo
13:28 15.05.2017.

To nije upitno sto zeli iseljenistvo..vec, domicilni Hrvati ne mogu se odlucitti da li im vise smetaju Hercegovci ili iseljenici...jedni i drugi kvare im njihovu idilu..

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.