Lakše do posla
Povratak na članak

Hrvatski studenti u Beču: Evo koliko im je novca potrebno za život

"Hrvati još uvijek nemaju slobodan pristup austrijskom tržištu rada, ali ako te kao studenta poslodavac prijavi na godinu dana, možeš dobiti dozvolu za posao"

Komentari 11

SO
Somelier
07:26 23.07.2016.

Ja kada sam bio mali mama mi je dala 5 dinara i poslala me je u dućan. Donesel sam pol litre ulja, 4 jaja, dva piva i slatkiše. Danas više to ne možeš. Danas su sve posvuda kamere.

VL
GU
gulogulotasmania
09:25 23.07.2016.

A nema u Zg fakultet.

VL
LU
lubenica123
10:10 23.07.2016.

Ako ste prijavljeni dvije godine fiksno (Hauptwohnsitz) u Austriji takodjer imate pravo zatraziti dobivanje radne dozvole (bez obzira radili ili ne, biki student ili ne). To je jedan od dva uvjeta...ili trebate raditi kod jednog poslodavca najmanje godinu dana bez prekida (bez prekida je uvjet) nakon cega mozete zatraziti dobivanje stalne radne dozvole (Freizügigkeitsbestätigung). Znaci prijavom od dvije godine ili godina neprekidnog rada kod jednog poslodavca. E, ovo su vazne informacije a ne cijene standarda HR studenata u Becu....koga to zanima?!?!?! I ja studiram u Grazu no prvo sto nekome koga zanima kazem je kako dobiti radne papire a ne kolika je cijena pive ili ulaska u neki klub....a sto se tice kvalitete samog studija HR sveucilista nimalo nezaostaju za AT.....

VL
TH
than
23:01 22.07.2016.

Puno teksta. A sto to ona studira da bi se kao vratila u Hrvatsku kao ?!?!?! Ovaj vidim ekonomiju kao i hrpa onih kod nas... AKo zelite pravi tekst recimo pisite o Finskoj. Svedskoj...

VL
IB
iva.begovic
08:27 24.07.2016.

sramota je da većina naših studenata u Beču pohađa WU (pandan našem Ekonomskom fakultetu). Tehničke i prirodne znanosti za većinu su preteške jer su iz našeg obrazovnog sustava izašli kao puki štreberi koji usvajaju gradivo bez razumijevanja. Nadam se da će im Austrija dati šansu da rade i biti dovoljno oprezna ne dati im da upravljaju tj. da budu menageri.

VL
Avatar ivo587
ivo587
17:38 23.07.2016.

Sitem je napravljen da ste robovi, sve je unaprijed isplanirano. Tak da je svejedno gdje ste, U Austriji, Htvatskoj, Turskoj..

VL
Avatar DŠ.....
DŠ.....
11:09 23.07.2016.

Hrvati nemaju slobodni pristup tržišta rada, ali imaju austrijskim bankama u kojima drže milijune. I to pred nosom DORH-ovih i USKOK-ovih istražitelja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.