Istraživanje Eurostata
Povratak na članak

Milijun ljudi dobilo državljanstvo, najveći rast bilježi – Hrvatska

Hrvatska ima i najvišu stopu naturalizacije koja iznosi 9,7 osoba na 100 stranih državljana. Taj se pokazatelj odnosi na omjer osoba koje su tijekom godine dana stekle državljanstvo i broja stranih državljana u zemlji na početku godine

Komentari 7

PR
prigorka
04:50 12.04.2018.

Prodaje li to, opet netko Hrvatske putovnice ,po 100 maraka?

VL
IL
ilijan
10:03 12.04.2018.

Novi državljani iz BiH a su pretežno muslimani iz zapadne Bosne tj. V. Kladuše, Cazina, Bihaća dok veliki broj Srba isto uzima Hrvatsku putovnicu to su oni koji su nekada živjeli u Hrvatskoj. Jednom zgodom sam bio u Hrvatskom veleposlanstvu u Beču Austrija toliko je bilo srba sa zahtjevima za državjanstvo da sam se naprosto iznenadio. Čileanski državljani, Argentinski, Brazilski, Australski, Američki, Kanadski to su mahom Hrvatski iseljenici i taj trend uzimanja Hrvatskih putovnica bit će i dalje u porastu.

VL
AS
asper
19:12 11.04.2018.

Iseljavanje iz Hrvatske je toliki trend da stranci žele postati hrvatski državljani kako bi mogli iseliti iz Hrvatske!

VL
Avatar Ronin
Ronin
15:09 11.04.2018.

HDZova glasačka mašinerija. Nema tu spasa.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.