Beč
Povratak na članak

Austrija kao drugi najveći strani ulagač u hrvatsko gospodarstvo

Državna tajnica za europske poslove MVEP-a istaknula je da Hrvatska i dalje radi na privlačenju austrijskih ulaganja te na promociji izvoza

Komentari 3

AN
anticenzura
14:50 05.06.2017.

Austrija je drugi po redu najveci izrabljivac hrvatskog gospodarstva, a kontam je Njemacka prvi. Austrija ima preko 700 svojih poduzeca u Hrvatoj, i preko 500 u Srbiji i po citavoj regiji. Koristi nase resurse, nasu jeftinu radnu snagu i jeftine poreze i iznosi miliarde eura iz nase zemlje. Nijemci, Austrijanci i Turci su opljackali do gole kosti narode na tim prostorima, iznose na tone kapitala iz tih drzava, i sve to ne bi bilo lopovski nastrojeno, da i te zemlje imaju toliko poduzeca u njihovim zemljama. A obzirom da to tako nije, znaci da oni samo pljackaju tudje zemlje i narode i iznose novce iz njihovih zemalja. Sto Austrijanci ne dodju ovdje u Svicarsku otvarati svoja poduzeca? Ne dolaze zato sto ovdje moraju izgraditi svoje tvrtke iz temelja, a ne krasti narodu domace tvrtke, i zato sto moraju dati placu radnicima od 4'000 franaka minimalca i platiti masno porez drzavi. Ta EU-ropska unija je napravljena samo zato obogati jos vise bogate i da osiromasi joj vise sirotinju.

VL
DU
Deleted user
15:27 05.06.2017.

Austrougarska je bila nekad preteca EU. Cinjenica je da se razvijene zemlje (mislim na zemlje kod kojih postoji visak kapitala) zele siriti u podrucjima slicnim Hrvatskoj. To je, zeljeli mi to ili ne, normalno za kapitalizam.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.