Re-imigracija

Zanimljiva izložba u Hrvatskoj matici iseljenika

Foto: PR
Zanimljiva izložba u Hrvatskoj matici iseljenika
12.05.2019.
u 14:11
Događaj će se održati u srijedu 15. svibnja 2019. s početkom u 12 sati u auli Hrvatske matice iseljenika, u sklopu V. Dana čileanske kulture u Hrvatskoj
Pogledaj originalni članak

Hrvatska matica iseljenika poziva vas na svečano otvorenje multimedijalne izložbe pod naslovom "DOM – Zapis sjećanja na tijelo" dizajnerice, likovne umjetnice i savjetnice za kulturu Karine Vuković iz Čilea.

Karina Vuković uporabom kostima simbolički ostvaruje "re-imigraciju", a nadahnuta je sjećanjem na Katarinu Šaronić, očevu prabaku koja je početkom 1900-ih odselila u Južnu Ameriku. Tijekom prezentacije govorit će se o ideji, motivu i razvoju projekta te njegovu utjecaju u Čileu i Hrvatskoj.

Karina Vuković je arhitektica, savjetnica za kulturu i čileansko-hrvatska dizajnerica. Obrazovala se u Čileu te nastavila u Buenos Airesu, New Yorku i Londonu. Veći dio svoje karijere posvetila je proučavanju kostima i njihovom odnosu s tijelom, razvijajući različite projekte za sveučilišta, dizajnere, brendove i tvrtke. Od 2011. do 2017. godine predavala je na najpoznatijoj školi dizajna u Čileu, na Sveučilištu Diego Portales. Živi u Čileu i Hrvatskoj. Trenutačno boravi u Portugalu.

Izložba će se održati u srijedu 15. svibnja 2019. s početkom u 12 sati u auli Hrvatske matice iseljenika, u sklopu V. Dana čileanske kulture u Hrvatskoj.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.