Dobra suradnja

Veleposlanik Vučak uručio vjerodajnice princu Albertu II. od Monaka

Foto: Ministarstvo vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske
Veleposlanik Vučak uručio vjerodajnice princu Albertu II. od Monaka
04.06.2018.
u 11:44
Princ je izrazio želju da još jednom posjeti Hrvatsku službeno, spomenuvši poseban interes za Brijune. Isto tako, vrlo rado bi ugostio hrvatskog premijera Andreja Plenkovića kada bi se mogao potpisati i prvi bilateralni sporazum o zaštiti okoliša
Pogledaj originalni članak

Veleposlanik Filip Vučak uručio je 29. svibnja 2018. u Kneževini Monako vjerodajnice princu Albertu II. od Monaka.

Svečana predaja održana je u kneževoj palači u prisutnosti najbližih prinčevih suradnika. Uz hrvatskog veleposlanika bio je Jean Kerwat, počasni konzul Republike Hrvatske u Monaku.

Nakon predaje vjerodajnica razgovaralo se o dosadašnjoj i budućoj suradnji dviju država. Veleposlanik Vučak zahvalio je princu Albertu na velikoj monegaškoj pomoći u razminiranju i zbrinjavanju žrtava zaostalih mina. Predložio je sklapanje bilateralnog ugovora o zaštiti jadranskog priobalja, zaštićenih zona i ugroženih životinjskih i biljnih vrsta, zbog čega je princ Albert posebno zadovoljan. Njegova Zaklada financira niz projekata na Mediteranu. Isto tako, predložena je bolja suradnja na kulturnom planu.

Princ Albert prisjetio se svojih posjeta Hrvatskoj, kao i posjeta naših dužnosnika Monaku 2011. i 2015. Suglasio se s predloženim idejama o zaštiti okoliša te istaknuo kako bi suradnja na kulturnom planu trebala biti intenzivnija. Načelno je dogovoreno da Hrvatska 2020. sudjeluje s nekoliko događaja na manifestaciji "Proljeće umjetnosti" koja se održava svake godine u ožujku.

Princ je izrazio želju da još jednom posjeti Hrvatsku službeno, spomenuvši poseban interes za Brijune. Isto tako, vrlo rado bi ugostio hrvatskog premijera Andreja Plenkovića kada bi se mogao potpisati i prvi bilateralni sporazum o zaštiti okoliša.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.