Novi hrvatski veleposlanik

Buljević preuzeo dužnost u Finskoj

Foto: Juhani Kandell/Ured predsjednika Republike Finske
Buljević preuzeo dužnost u Finskoj
29.11.2017.
u 09:05
Dvojica sugovornika osvrnula su se na političke odnose dviju zemalja koje su ocijenili prijateljskim, uz želju za daljnjim jačanjem bilateralne suradnje
Pogledaj originalni članak

Novi hrvatski veleposlanik u Finskoj Josip Buljević predao je jučer vjerodajnice tamošnjem predsjedniku Sauliju Väinämöu Niinistöu, čime je i službeno stupio na dužnost izvanrednog i opunomoćenog veleposlanika.

Tijekom razgovora s veleposlanikom Buljevićem, predsjednik Niinistö istaknuo je kako su to posljednje vjerodajnice koje prima u ovom mandatu te da se počinje pripremati za siječanjske izbore. Čvrsto je uvjeren u svoju pobjedu i nada se skorom dolasku u Hrvatsku, a to bi mogao biti njegov prvi državni posjet u drugom mandatu.

Dvojica sugovornika osvrnula su se na političke odnose dviju zemalja koje su ocijenili prijateljskim uz želju za daljnjim jačanjem bilateralne suradnje

Finska će preuzeti predsjedanje Vijećem Europe nakon Hrvatske u studenome sljedeće godine, dok će Hrvatska preuzeti predsjedanje Vijećem EU nakon Finske 2020., što će dvjema državama biti prilika za blisku suradnju na pitanjima europskih integracija.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.