'Kruh sv. Ante Australija'

U Australiji za stradale od potresa prikupljeno više od $1,350,000.00 AUD

Foto: Pixabay/Ilustracija
U Australiji za stradale od potresa prikupljeno više od $1,350,000.00 AUD
27.05.2021.
u 17:15
Sredstva idu u Hrvatski Caritas, središnju karitativno-pastoralnu ustanovu Hrvatske biskupske konferencije, a koji će kupiti stambene module za potrebe potresom nastradalih obitelji na području Sisačke biskupije
Pogledaj originalni članak

Snažni potres koji je pogodio područje Banovine izazvao je brzu reakciju hrvatske zajednice iz Sydneya i Wollongonga. Hrvatski franjevci koji djeluju u Australiji u koordinaciji s predsjednicima hrvatskih klubova, poduzetnicima i donatorima s područja grada Sydneya te hrvatskim generalnim konzulom u Sydneyu, žurno su se okupili kako bi se prikupila financijska pomoć.

Prihvatili su prijedlog fra Ive Tadića da se, u svrhu bržeg i organiziranijeg prikupljanja financijske pomoći, ide preko postojeće i pri australskim vlastima registrirane karitativno-humanitarne organizacije "Kruh sv. Ante Australija“ (St Anthony’s Bread Australia), a koju vode upravo franjevci, piše portal Dijaspora.hr.

Nakon toga održano je još nekoliko sastanaka na kojem su franjevci, predsjednici klubova i pojedinci zadužili označene blokove uplatnica zbog evidentiranja imena i iznosa donatora u hrvatskim katoličkim centrima i hrvatskim klubovima. Franjevci su novac prikupili i tijekom sv. misa u posebnu kutiju za one koji žele biti anonimni donatori. Sav prikupljen novac uplaćuje se na platformu "Kruh sv. Ante – Australija“. Za tu prigodu napravljen je i promidžbeni plakat, a uplate se mogu obaviti i skeniranjem QR koda na plakatima.

Sredstva idu u Hrvatski Caritas, središnju karitativno-pastoralnu ustanovu Hrvatske biskupske konferencije, a koji će kupiti stambene module za potrebe potresom nastradalih obitelji na području Sisačke biskupije. Fra Ivo Tadić preuzeo je vođenje ove akcije. Redovito se tiska plakat na hrvatskom i engleskom jeziku te se informira i poziva hrvatska zajednica na prikupljanje pomoći, posebno tijekom sv. misa u centrima.

Tijekom svih dosadašnjih donacija hrvatske zajednice preko organizacije "Kruh sv. Ante-Australija“ prikupljeno je $914,500.00 AUD. Novac je proslijeđen: u Caritas sisačke biskupije $404,500.00 AUD, u Hrvatski Caritas $424,000.00 AUD, Kruh svetog Ante $76,000.00 i u opću bolnicu Sisak "Dr. Ivo Pedišić“ $10,000.00 AUD.

Treba napomenuti kako je i izvan platforme "Kruh sv. Ante Australija“ također prikupljano za ovu svrhu i tako je u Australiji za stradale od potresa prikupljeno i poslano više od $1,350,000.00 AUD. U ovu akciju preko platforme "Kruha svetog Ante“ uključila se i Sydneyska nadbiskupija sa $15,000.00.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.