Hrvatski stećak

Tomislav Žigmanov: Živimo u prostoru koji nam nije naklonjen, u ambijentu gdje smo stigmatizirani

Foto: Marko Mrkonjić/PIXSELL
Tomislav Žigmanov: Živimo u prostoru koji nam nije naklonjen, u ambijentu gdje smo stigmatizirani
07.06.2019.
u 09:31
Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini istaknuo je kako ga to priznanje ohrabruje da nastavi sa svojim djelovanjem
Pogledaj originalni članak

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov dobio je u četvrtak u BiH nagradu "Hrvatski stećak" koja se dodjeljuje za osobit doprinos hrvatskoj književnosti, priopćili su iz Općine Stolac. 

Žigmanov, hrvatski književnik i publicist iz Vojvodine, dobio je priznanje zbog dosljednosti u očuvanju hrvatske književnosti i kulture na području Srbije.

"Ovogodišnji nagrađeni književnik veliki je borac za prava Hrvata u Vojvodini, kulturni djelatnik, urednik, predavač, zastupnik, književnik i pisac. Autor je 16 knjiga, i kroz svoj rad svakako njeguje hrvatsku riječ, što je osobito teško ondje gdje živi i stvara", rekao je tom prigodom Mladen Bošković, predsjednik Matice hrvatske Stolac, pojasnivši kako je jako važno osnaživati veze između Hrvata u regiji i na kulturnoj razini.

U obraćanju Žigmanov je istaknuo kako ga to priznanje ohrabruje da nastavi sa svojim djelovanjem.

"Ovo priznanje za nas koji živimo u prostoru koji nam nije naklonjen, u ambijentu gdje smo stigmatizirani, dodatni je znak da ono što činimo ima smisla, da to netko prati i na kraju odaje priznanje", istaknuo je Žigmanov.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

ZA
zagabria1
13:31 07.06.2019.

Kako ovim našim HDZ-ovcima ne padne na pamet da malo pomognu Hrvate u Vojvodini a ne da sve vuku prema HDZ BiH. Tamo su povlašteni Hrvati a ove nitko i ne zarezuje