350 posjetitelja

Na Susku obilježen 33. dan iseljenika

Foto: visitlosinj.hr
Na Susku obilježen 33. dan iseljenika
30.07.2018.
u 00:01
Župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo što se iseljenici barem jednom godišnje vraćaju na Susak, čuvajući tradicije i običaje
Pogledaj originalni članak

Na Susku je u nedjelju obilježen 33. Dan iseljenika. Na otoku živi 80 stalnih stanovnika, dok se broj iseljenih i njihovih potomaka u Sjedinjenim Američkim Državama procjenjuje na oko četiri i pol tisuće. Ove godine ih je za Dan iseljenika stigli 350.

"Na otoku je trenutačno 850 gostiju, od početka godine bilo 26 tisuća noćenja i 2200 dolazaka, što je povećanje od četiri posto u odnosu na prošlu godinu", rekla je gradonačenica Malog Lošinja Ana Kučić.

Župan Zlatko Komadina izrazio je zadovoljstvo što se iseljenici barem jednom godišnje vraćaju na Susak, čuvajući tradicije i običaje.

Ministar turizma Gari Cappelli istaknuo je da Vlada Republike Hrvatske posebno brine o jadranskim otocima i stanovništvu. Putem zakona o otocima sljedeće godine na raspolaganju će biti stotinjak milijuna kuna. Samo za Unije, Susak i Ilovik u lošinjskom otočju uloženo je i planira se uložiti više od sto milijuna kuna u rive, vodovod i kanalizaciju", zaključio je ministar. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.