Upute

Još uvijek se možete prijaviti na lutriju za američku zelenu kartu

Foto: Nick Potts/Press Association/PIXSELL
Još uvijek se možete prijaviti na lutriju za američku zelenu kartu
23.10.2019.
u 11:18
Veleposlanstvo će početi obrađivati prijave izvučenih dobitnika 1. listopada 2020. do zaključno 30. rujna 2021. godine
Pogledaj originalni članak

Elektroničke prijave za američke zelene karte preko lutrije završavaju po istočnom standardnom računanju vremena u utorak 5. studenoga 2019. godine u podne. Svi zainteresirani za DV-2021 program moraju podnijeti prijavu preko ove internetske stranice. Prijava je besplatna. 

Iz Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj napominju da se ne čeka s prijavom do posljednjeg tjedna registracijskog perioda, jer će zbog velikog interesa možda biti otežan pristup internetskoj stranici. Zakonom je dopuštena samo jedna prijava po osobi tijekom registracijskog perioda. Ministarstvo vanjskih poslova SAD-a koristi sofisticiranu tehnologiju za otkrivanje višestrukih prijava. 

Za svoju evidenciju potrebno je ispisati i sačuvati primjerak uspješno podnesene prijave s imenom i jedinstvenim potvrdnim brojem vidljivim na zaslonu računala.

Rezultati izvlačenja lutrije za zelenu kartu DV-2021 programa bit će dostupni na internetskoj stranici od 5. svibnja 2020. godine. Status svoje prijave moći ćete provjeriti na ovoj poveznici s pomoću svog jedinstvenog potvrdnog broja i osobnih podataka. To će biti jedini način provjere. Ako izgubite potvrdni broj, s pomoću posebnog alata na E-DV internetskoj stranici moći ćete ponovno doći do njega. 

Ako Vaša prijava bude izvučena, bit ćete upućeni na potvrdnu stranicu s daljnjim uputama koja sadrži informaciju o novčanim naknadama koje je potrebno platiti u vezi s useljenjem u SAD. Ako budete izvučeni, savjetuje se da što prije ispunite obrazac DS-260. Veleposlanstvo će početi obrađivati prijave izvučenih dobitnika 1. listopada 2020. do zaključno 30. rujna 2021. godine.

Upute za DV-2021 program dostupne su na internetskoj stranici Ministarstva vanjskih poslova SAD-a. Veleposlanstvo preporučuje i video kao uvod u Diversity Visa program na kojem se možete upoznati s detaljnim vodičem za podnošenje prijave.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.