Druga sjednica

Hrvati u Sloveniji sve bliže statusu nacionalne manjine

Foto: Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske
Hrvati u Sloveniji sve bliže statusu nacionalne manjine
09.07.2018.
u 00:52
Svi članovi Povjerenstva suglasni su da treba intenzivirati komunikaciju i učiniti dodatne napore kako bi u dogledno vrijeme bili vidljivi konkretni pomaci
Pogledaj originalni članak

U Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske održana je druga sjednica Povjerenstva za pitanje statusa Hrvata u Republici Sloveniji.

Predsjednik Povjerenstva, državni tajnik Zvonko Milas, uvjeren je da su ostvareni pozitivni pomaci, bolje koordiniranje postojećih aktivnosti i intenzivnija komunikacija nadležnih hrvatskih institucija s našim ljudima u Sloveniji. 

Predstavnik Hrvata iz Slovenije Marko Mandir zahvalan je na potpori hrvatskih institucija. Istaknuo je i važnost dobivanja stručne pomoći u rješavanju pojedinih pitanja. 

Svi članovi Povjerenstva suglasni su da treba intenzivirati komunikaciju i učiniti dodatne napore kako bi u dogledno vrijeme bili vidljivi konkretni pomaci u cilju rješavanja pitanja statusa Hrvata u Sloveniji.

Republika Slovenija trenutačno je u procesu sastavljanja nove Vlade, nakon čega će se odrediti sugovornici u procesima razgovora o priznavanju statusa nacionalne manjine Hrvatima u Sloveniji. 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.