Tradicionalni godišnji susret

Gradonačelnik Hamiltona: Stalo mi je do hrvatskih korijena

Foto: IKA
Gradonačelnik Hamiltona: Stalo mi je do hrvatskih korijena
16.10.2018.
u 09:02
Na druženju su bili i predstavnici Hrvatskog narodnog doma u Hamiltonu – najstarije hrvatske kulturne udruge u Kanadi, koja ove godine slavi 85 godina postojanja, kao i najmlađeg udruženja Hrvata na tom prostoru, Napretka, koji slavi prvo desetljeće postojanja
Pogledaj originalni članak

Tradicionalni godišnji susret voditelja hrvatskih udruga održan je u nedjelju 27. siječnja u župi sv. Križa u Hamiltonu. Kao i prijašnjih godina, na događaj je na prijedlog mjesnog župnika Marijana Mihokovića pozvao aktivni župljanin Nikola Ciglar, bivši koordinator hrvatskih udruga u Hamiltonu. Odazvalo se 15-ak voditelja i njihovih zamjenika.

Nakon zajedničke mise i objeda u donjoj župnoj dvorani sve je pozdravio župnik Mihoković, a potom je Nikola Ciglar obrazložio motive tih susreta. Svaki predstavnik govorio je o neposrednim planovima.

Gradonačelnik Hamiltona, i sam hrvatskog porijekla, Robert Bratina, rekao je koliko mu je stalo da istakne tko je i odakle su mu korijeni, gdjegod je to prikladno.

Na druženju su bili i predstavnici Hrvatskog narodnog doma u Hamiltonu – najstarije hrvatske kulturne udruge u Kanadi koja ove godine slavi 85 godina postojanja, kao i najmlađeg udruženja Hrvata na tom prostoru, Napretka, koji slavi prvo desetljeće postojanja.

Uz zajedničku fotografiju za uspomenu, istaknuta je želja da se u takvim prigodama sljedeće godine nađu i hamiltonski mjesni biskup te predstavnici hrvatskog poslanstva u Mississaugi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.